2060 Laptop Rust'ta CPU %80-90 GPU ise %30 kullanıyor

Yigit_Ahmet

Hectopat
Sistem:
RTX 2060 6 GB.
i5 9300H.
16 GB RAM.
500 GB M.2 SSD.
Windows 11.
Dizüstü kullanıyorum. (Acer Nitro 5)

Bu olayı Rust oynarken fark ettim 2060'a göre inanılmaz düşük FPS alıyorum. Isınma problemi zaten var fakat CS:GO, GTA 5 gibi oyunlarda FPS'imi asla etkilemiyordu bu durum. Darboğaz oluyor diyecektim fakat laptopta darboğaz durumu kafamı karıştırıyor açıkçası biraz...
Teorim şu yönde acaba işlemcinin GPU'sunu mu kullanıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-17 190138.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-17 190138.png
    195 KB · Görüntüleme: 42
Sistem:
RTX 2060 6 GB.
i5 9300H.
16 GB RAM.
500 GB M.2 SSD.
Windows 11.
Dizüstü kullanıyorum. (Acer Nitro 5)

Bu olayı Rust oynarken fark ettim 2060'a göre inanılmaz düşük FPS alıyorum. Isınma problemi zaten var fakat CS:GO, GTA 5 gibi oyunlarda FPS'imi asla etkilemiyordu bu durum. Darboğaz oluyor diyecektim fakat laptopta darboğaz durumu kafamı karıştırıyor açıkçası biraz...
Teorim şu yönde acaba işlemcinin GPU'sunu mu kullanıyor?

GPU2 kullanımı yüksekse işlemcinin gpusunu kullanıyordur onun dıoşında sıkıntı yok. Oyun içinden de bir kare atar mısın?

Ben darboğaz olduğunu görüyorum ekran görüntüsünden. Laptoplarda darboğaz olmaz diyen kimse yanlış demiş benim laptop'ta AMD A9 9420 işlemci var kendi iGPU'suna bile darboğaz yapıyor. :D Sıcaklıklar 9300H için yüksek gibi geldi, termal bakımları (toz temizliği, termal macun değişimi) yapmayı denediniz mi?

Ben darboğaz olduğunu görüyorum ekran görüntüsünden. Laptoplarda darboğaz olmaz diyen kimse yanlış demiş benim laptopta AMD A9 9420 işlemci var kendi IGPU'suna bile darboğaz yapıyor. :D sıcaklıklar 9300h için yüksek gibi geldi, termal bakımları (toz temizliği, termal macun değişimi) yapmayı denediniz mi?

MX 4 sürüp bütün fan temizliklerini yaptım fakat maalesef Acer Nitro 5'lerde kronik bir sorun bu 😅

Hocam en düşük ayarlarda bile 40 FPS'in üstüne çıkamıyorum. Eklediğim fotoğraf oyundan bir görüntü.

Oyundan görüntü dediğim ağaşklık ya da boş bir araziden bir görüntü.

MX 4 sürüp bütün fan temizliklerini yaptım fakat maalesef Acer Nitro 5'lerde kronik bir sorun bu 😅

Aynı işlemciyi kullanıyorum Excalibur da da kronik sıkıntı ne yazık ki ne kadar termal bakımını yapmış olsam da benimki de 97 derecelerde geçiyor.

Ben darboğaz olduğunu görüyorum ekran görüntüsünden. Laptoplarda darboğaz olmaz diyen kimse yanlış demiş benim laptop'ta AMD A9 9420 işlemci var kendi iGPU'suna bile darboğaz yapıyor. :D Sıcaklıklar 9300H için yüksek gibi geldi, termal bakımları (toz temizliği, termal macun değişimi) yapmayı denediniz mi?
Hocam bir de benim bildiğim darboğazda GPU %70, CPU %30 civarı olur bunda tam tersi...

Oyundan görüntü dediğim ağaşklık ya da boş bir araziden bir görüntü.

Aynı işlemciyi kullanıyorum Excalibur da da kronik sıkıntı ne yazık ki ne kadar termal bakımını yapmış olsam da benimki de 97 derecelerde geçiyor.
Hocam 15 dakika sonra ancak atabilirim malum Rust'ta bir sunucuya girmek uzun sürüyor.

Peki işlemciniz frekansını kısıyor mu kontrol edebilir misiniz? (Throttle yapıyor mu yani, yapıyorsa ne kadar yapıyor? :D )
Yapıyor hocam yüksek derecelere çıktıkça frekansım da o kadar düşüyor.

Hocam bir de benim bildiğim darboğazda GPU %70, CPU %30 civarı olur bunda tam tersi...
Darboğaz işlemcinin ekran kartını besleyememesi durumudur, yani tam tersine işlemci %90'larda ve ekran kartı kullanımı %30'larda ise darboğaz var diyebiliriz. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı