2060 Laptop Rust'ta CPU %80-90 GPU ise %30 kullanıyor

Yigit_Ahmet

Hectopat
Sistem:
RTX 2060 6 GB.
i5 9300H.
16 GB RAM.
500 GB M.2 SSD.
Windows 11.
Dizüstü kullanıyorum. (Acer Nitro 5)

Bu olayı Rust oynarken fark ettim 2060'a göre inanılmaz düşük FPS alıyorum. Isınma problemi zaten var fakat CS:GO, GTA 5 gibi oyunlarda FPS'imi asla etkilemiyordu bu durum. Darboğaz oluyor diyecektim fakat laptopta darboğaz durumu kafamı karıştırıyor açıkçası biraz...
Teorim şu yönde acaba işlemcinin GPU'sunu mu kullanıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-17 190138.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-17 190138.png
    195 KB · Görüntüleme: 42
Hocam 15 dakika sonra ancak atabilirim malum Rust'ta bir sunucuya girmek uzun sürüyor.

Yapıyor hocam yüksek derecelere çıktıkça frekansım da o kadar düşüyor.

96-97 dereceden sonra 2400-3000MHz'lere düşüyor genelde işlemci.

Hocam 15 dakika sonra ancak atabilirim malum Rust'ta bir sunucuya girmek uzun sürüyor.

Yapıyor hocam yüksek derecelere çıktıkça frekansım da o kadar düşüyor.
Anladım; ısıdan çok fazla etkilenmemek için işlemcinin turbo boost'unu kapatarak bir sonuca ulaşabilir miyiz acaba? İsterseniz deneyelim. :D

Denetim masasından Güç Planları sekmesine geldikten sonra kullandığınız güç planını düzenleme kısmına gelip gelişmiş ayarları değiştire basın. Daha sonra işlemci güç yönetimi kısmından maksimum işlemci durumunu %99 olacak şekilde uygulayın ve tekrar deneyin. Böylece işlemci turbo boost frekansında çalışmayacak, evet performans kaybı yine olacak ama en azından eskisi kadar ısınmaz diye düşünüyorum. :D Gerçi frekans düşürüyor demiştiniz ama, denemekten zarar gelmez. En kötü geri %100 yaparsınız. :D Ayrıca Acer'ın kontrol uygulaması yüklü ise fanları Max devirde çevirmeye zorlayabilir misiniz?

Anladım; ısıdan çok fazla etkilenmemek için işlemcinin Turbo Boost'unu kapatarak bir sonuca ulaşabilir miyiz acaba? İsterseniz deneyelim. :D

Denetim Masası'ndan güç planları sekmesine geldikten sonra kullandığınız güç planını düzenleme kısmına gelip gelişmiş ayarları değiştire basın. Daha sonra işlemci güç yönetimi kısmından maksimum işlemci durumunu %99 olacak şekilde uygulayın ve tekrar deneyin. Böylece işlemci Turbo Boost frekansında çalışmayacak, evet performans kaybı yine olacak ama en azından eskisi kadar ısınmaz diye düşünüyorum. :D gerçi frekans düşürüyor demiştiniz ama, denemekten zarar gelmez. En kötü geri %100 yaparsınız. :D ayrıca Acer'ın kontrol uygulaması yüklü ise fanları Max devirde çevirmeye zorlayabilir misiniz?

Hocam aynıişlemcise sahip olduğum için söylüyorum. Turbo Boost kapatınca 2400MHz sabityliyor ve performans düşüyor onun yerine ben throatlestopdan undervolt yaptım işlemciyi 4000MHz yerine 3600MHz'e çektim bir nebze ısılarda düşüş oldu ve performansımı da çok etklemedi arkadaşta böyle yapabilir belki.

Hocam aynıişlemcise sahip olduğum için söylüyorum. Turbo Boost kapatınca 2400MHz sabityliyor ve performans düşüyor onun yerine ben throatlestopdan undervolt yaptım işlemciyi 4000MHz yerine 3600MHz'e çektim bir nebze ısılarda düşüş oldu ve performansımı da çok etklemedi arkadaşta böyle yapabilir belki.

Bunu nasıl ve nereden yapabilirim hocam.

programı yükleyip açtığında şöyle bir resim gelecek karşına

1718641957757.png

Speed Shift eppnin tikini açıyorsun ve değerini 0 yapıyorsun.

Önce ekranda bir 4GHz'i görelim sonrasında FIVIR kısmına geliyorsun.

Fıvır ksımında sol alttan all Core 37'yi seçiyorsun ki işlemciyi 3700MHz'e kitlesin.

Ondan sonra bir sıcaklık testi yap Rust açıp ya da başka bir oyun ne kadar düştüğünü ve performansa bakalım.

Programı kullanmayı öğrenmek için şu rehbere de bakabilirsin ben her şeyi deneyerek, deneme yanılma ile öreniyorum buradan biraz daha bilgilenebilirsin program hakkında.

programı yükleyip açtığında şöyle bir resim gelecek karşına

Eki Görüntüle 2224889

Speed Shift eppnin tikini açıyorsun ve değerini 0 yapıyorsun.

Önce ekranda bir 4GHz'i görelim sonrasında FIVIR kısmına geliyorsun.

Fıvır ksımında sol alttan all Core 37'yi seçiyorsun ki işlemciyi 3700MHz'e kitlesin.

Ondan sonra bir sıcaklık testi yap Rust açıp ya da başka bir oyun ne kadar düştüğünü ve performansa bakalım.

Programı kullanmayı öğrenmek için şu rehbere de bakabilirsin ben her şeyi deneyerek, deneme yanılma ile öreniyorum buradan biraz daha bilgilenebilirsin program hakkında.
sol altta -1 -2 -3 0 var hocam all core kısmında

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı