2060 Super sistem GTA V düşük GPU kullanımı

Kemal Yüce

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun süredir fark ettiğim bir sorun var. Sistemimi belirteyim.
RTX 2060 Super Ventus 8 GB OC
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM 3200 MHz

Sistemim bu şekilde, GTA oynarken rol yaptığım için alt: V Client üzerinden bir sunucuya giriyorum ve ekran kartım harita içerisindeki belirli yerlerde kullanımını ciddi anlamda düşürüyor. Şehirin en işlek, en kalabalık ve en canlı yerinde ekran kartı kullanımım %40-60 arasında seyiriyor ve aldığım (90-120) arasında olan FPS değerimi (40-50) arasına düşürüyor, bu durum ciddi anlamda rahatsız ediyor. Şehirin en az işlek olan, köy vb yere gittiğimde ise ekran kartı kendini kullanmaya başlıyor ve değer %98 bandında ilerleyerek oyunum ciddi anlamda akıcı ve rahat bir hale geliyor, bu da beni aşırı rahatsız ediyor. Çeşitli kaynaklar okudum fakat hiçbir şey bulamadım, bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok hoş olabilir.

Not: Kendi bilgisayarımda sorun var mı emin değilim, kontrol ettiğim değerlerin hepsi normaldi. İşlemci ısısı, RAM kullanımı, GPU sıcaklığı derecesi anormal derecede farklılık göstermiyor.

Önemli not: GTA V Single girdiğim zaman oyun ayarlarını "ESC" tuşuna bastığım / açtığım zaman aldığım FPS değeri sabit 12-2 arasında seyiriyor, sistemim için özellikle basit bir ayar menüsünde bunun olması aşırı komiğime gidiyor ve beni korkutuyor, yardımcı olunabilirse çok hoş olur. Teşekkür ederim.

Dip NOT: Başlığı komik şekilde kendisi değiştirmiş. Asıl başlık ( 2060 SUPER GTA V düşük GPU kullanımı alt:V Client) olacaktı.

Dosya Ekleri

• ss 1.png
    ss 1.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 53
  • ss 2.png
    ss 2.png
    77,6 KB · Görüntüleme: 56
  • ss 2.png
    ss 2.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 51
  • ss 1.png
    ss 1.png
    87,8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Önemli not: GTA V Single girdiğim zaman oyun ayarlarını "ESC" tuşuna bastığım / açtığım zaman aldığım FPS değeri sabit 12-2 arasında seyiriyor, sistemim için özellikle basit bir ayar menüsünde bunun olması aşırı komiğime gidiyor ve beni korkutuyor, yardımcı olunabilirse çok hoş olur. Teşekkür ederim.

Bu sorun RTX 3000 serili bilgisayarlarda bile var oyunun sorunu bu.

Merhaba, uzun süredir fark ettiğim bir sorun var. Sistemimi belirteyim.
RTX 2060 Super Ventus 8 GB OC
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM 3200 MHz

Sistemim bu şekilde, GTA oynarken rol yaptığım için alt: V Client üzerinden bir sunucuya giriyorum ve ekran kartım harita içerisindeki belirli yerlerde kullanımını ciddi anlamda düşürüyor. Şehirin en işlek, en kalabalık ve en canlı yerinde ekran kartı kullanımım %40-60 arasında seyiriyor ve aldığım (90-120) arasında olan FPS değerimi (40-50) arasına düşürüyor, bu durum ciddi anlamda rahatsız ediyor. Şehirin en az işlek olan, köy vb yere gittiğimde ise ekran kartı kendini kullanmaya başlıyor ve değer %98 bandında ilerleyerek oyunum ciddi anlamda akıcı ve rahat bir hale geliyor, bu da beni aşırı rahatsız ediyor. Çeşitli kaynaklar okudum fakat hiçbir şey bulamadım, bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok hoş olabilir.

not: Kendi bilgisayarımda sorun var mı emin değilim, kontrol ettiğim değerlerin hepsi normaldi. İşlemci ısısı, RAM kullanımı, GPU sıcaklığı derecesi anormal derecede farklılık göstermiyor.

önemli not: GTA V Single girdiğim zaman oyun ayarlarını "ESC" tuşuna bastığım / açtığım zaman aldığım FPS değeri sabit 12-2 arasında seyiriyor, sistemim için özellikle basit bir ayar menüsünde bunun olması aşırı komiğime gidiyor ve beni korkutuyor, yardımcı olunabilirse çok hoş olur. Teşekkür ederim.

Dip not: Başlığı komik şekilde kendisi değiştirmiş. Asıl başlık ( 2060 Super GTA V düşük GPU kullanımı alt: V Client) olacaktı.

Bu sorun rp yapanların hepsinde var git bak yayınlarına adamların GPU %60 hatta%50 kullanıldığı yerler bile var şehirde bu sıkıntı nedense hep var bende de var.

Arkadaşlarım RTX 2060 ile oynuyor ve benim yaşadığım bu ikonik garip hatayı yaşamıyorlar, en basitinden arayüzleri 2 FPS değerine düşmüyor. Bu konu hakkında gerçekten yapabileceğim bir şey yok mu?

Sanırım yok videoyunun 50 bin TL'lik bilgisayarında bile bu sorun var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(dakika 3.20'ye gidiniz.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Arkadaşlarım RTX 2060 ile oynuyor ve benim yaşadığım bu ikonik garip hatayı yaşamıyorlar, en basitinden arayüzleri 2 FPS değerine düşmüyor. Bu konu hakkında gerçekten yapabileceğim bir şey yok mu?

Grafikleri arttırıp deneyin çözünürlüğü de arttırın.

Grafikleri arttırıp deneyin çözünürlüğü de arttırın.
Oyunum tam anlamıyla oynayabileceğim son noktada, "advanced graphics" bile neredeyse full olacak şekilde, ekran kartına elimden geldiğince yük veriyorum ve bu bir sorun teşkil etmiyor, asıl sorun oyundayken en işlek yerinde %40-50 olarak kendini kullanması. Bu yüzden de FPS değerim ciddi manada düşüyor, oyunda kalabalık olmayan "Özel yapılmış Map, araçlar, insanlar" bunların fazla olmadığı yerlerde ise ekran kartım kendini %98 kullanıyor. O işlek yerde %98 kullansa bu sorun olmayacak ama kullanmıyor, bunun nedenini anlayamıyorum.

Keşke sadece ayar menüsünde bu olsa, altta yazdığımı okuyun. Belki bir çaresi vardır. Tekrar geçiyorum iki arkadaşımda RTX 2060 var ve bu sorunu yaşamıyorlar.

Oyunum tam anlamıyla oynayabileceğim son noktada, "Advanced Graphics" bile neredeyse Full olacak şekilde, ekran kartına elimden geldiğince yük veriyorum ve bu bir sorun teşkil etmiyor, asıl sorun oyundayken en işlek yerinde %40-50 olarak kendini kullanması. Bu yüzden de FPS değerim ciddi manada düşüyor, oyunda kalabalık olmayan "Özel yapılmış Map, araçlar, insanlar" bunların fazla olmadığı yerlerde ise ekran kartım kendini %98 kullanıyor. O işlek yerde %98 kullansa bu sorun olmayacak ama kullanmıyor, bunun nedenini anlayamıyorum.

Söylediklerinizin aynısı bende de var araba sürerken 90 kullanım 50'ye düşüyor ve FPS düşmesi yaşıyorum konunun çözümünü bende aradım ama bulamadım takipteyim.

1080p'de oynuyorsanız ufak bir işlemci darboğazı söz konusu olabilir yalnız bu kadar ciddi seviyedeki bir düşüşün meydana gelmesi 6 çekirdekli 3000 serisi bir işlemciyle açıkçası bana pek normal gelmedi, zaten Online'da güçlü makinelerle dahi zaman zaman sunucu tabanlı performans sorunları yaşanabildiği su götürmez bir gerçek, oyunun online kısmı mükemmel çalışmıyor. En kötü render scale' 1.25 veya 1.5x yapıp oynamayı deneyin derim, 3500 darboğaz yapacak olsa bile 40-50 FPS verecek bir işlemci değil. Bu arada o esc menüsündeki takılmalar da oyunun kendisiyle alakalı bir durum, vsync açıp FPS'i monitörünüzün tazeleme hızına eşitlediğiniz takdirde o sorun ortadan kalkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı