2060 Super vs 1660 Super

DORtyuna

Centipat
7200₺ bütçe ile sistem topluyorum. 1660 Super ile 2060 Super arasında kaldım. Sizce fiyat farkına değer mi?
Şu anki kafamdaki kesinleşen sistem parçaları bunlar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam 1660 Super alır, geri kalan bütçe ile anakarta yatırım yapardım, anakart en giriş seviye Z390.
Tavsiyem 1660 Super + Gigabyte Z390 Aorus Pro şeklinde olurdu.
Ama 10.nesil intel işlemciler 1151 olarak tanıtılmadığı için bu anakartlar ile 10. nesil işlemciler kullanılamayacak. Bence ya AMD alınmalı, ya da 10.nesil Intel işlemciler beklenmeli.

7200₺ bütçe ile sistem topluyorum. 1660 Super ile 2060 Super arasında kaldım. Sizce fiyat farkına değer mi?
Şu anki kafamdaki kesinleşen sistem parçaları bunlar:

Yerinde olsam 600 lira civarına orta düzey bir B450 anakart alıp işlemciyi de R7 3700X seçip stok soğutucusu ile kullanırdım.

Soruna gelirsek kesinlikle 2060 Süper derim. 7200 liraya az zorlasan RTX 2070 bile toplanıyorken 1660S gibi bir karta düşmek aşırı saçma.

Yükseltme yapabiliyorsanız ssd'yi değiştirebilirsiniz.
Bunu hatırlattığın iyi oldu.
Bu şekilde yükseltseniz bile bütçenin altıda oluyor ve tüm parçaları gayet kaliteli bir sistem 😀
Screenshot_2020-03-13-01-15-12-600_com.android.chrome.jpg

Amd sistem toplamanı öneriyorum intel sana daha pahalıya gelir ek soğutucu masrafın cıkar ayrıca anakart z390 almazsan 2666 mhz üstüne ram de cıkamazsın.Buna göre R5 3600 B450 bir anakart 8x2 ram ve Gtx 1660 super li sistem veya Rx 5700 alabilirsen çok güzel olur.
Sistemi AMD yaparsanız 2060 Super takar aynı paraya keyfinize bakarsınız.
Yerinde olsam 600 lira civarına orta düzey bir B450 anakart alıp işlemciyi de R7 3700X seçip stok soğutucusu ile kullanırdım.

Soruna gelirsek kesinlikle 2060 Süper derim. 7200 liraya az zorlasan RTX 2070 bile toplanıyorken 1660S gibi bir karta düşmek aşırı saçma.
Yükseltme yapabiliyorsanız ssd'yi değiştirebilirsiniz.
Bunu hatırlattığın iyi oldu.
Bu şekilde yükseltseniz bile bütçenin altıda oluyor ve tüm parçaları gayet kaliteli bir sistem 😀
Eki Görüntüle 513125

Maalesef dediğim gibi AMD çok başımı ağrıttı son bilgisayarımda yani ölsem AMD almam hiç bir şey yokken 1300 tl zarar ettim son bilgisayarda kronik problemlerden dolayı. Onun yerine 1300 tl fazla para verip kafamın rahat edeceği bir intel almak istiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca eklemek istiyorum i5 9600KF mükemmel bir OC performansına sahip, yayın vs multicore işle kullanım barındıran şeyler dışında oyunlarda ryzen 7 2700x den daha iyi performans verecektir

Son düzenleme:
Bir iki gün önce konu açan arkadaşmışsın sen, yeni farkettim. i5-9600KF mükemmel bir OC potansiyeline sahip ama bahsettiğin anakartla hiçbir şey yapamazsın, hani bilgin olsun da.
Ayrıca diğer parçalar da işlemci, ekran kartı,Ram kadar önemli. SSD'nin kalitesi, kasanın hava akışı, işlemci soğutucunun performansı. Bunların hepsi önemli.

Bu atmış oldukların toplam 3.400₺ tutuyor, en ucuz 2060 Super 3.300₺ şu anda. Toplam 6.700₺ yapıyor. Geri kalan 500 lira ile nasıl hem kasa, hem SSD, hem de işlemci soğutucusu alacaksın çok merak ediyorum. Hele ki O.C. falan düşünüyorsun.

Technopat sosyal kuralları madde 18'i sana tekrar hatırlatmakta fayda var;
"Bir kullanıcı bir ay içerisinde en fazla 1 sistem toplama konusu açabilir. Bu aşamadan sonra açacağı sistem toplama konuları kapatılacak ve üye hesabı uyarılmaksızın silinecektir."

Maalesef dediğim gibi AMD çok başımı ağrıttı son bilgisayarımda yani ölsem AMD almam hiç bir şey yokken 1300 tl zarar ettim son bilgisayarda kronik problemlerden dolayı. Onun yerine 1300 tl fazla para verip kafamın rahat edeceği bir intel almak istiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca eklemek istiyorum i5 9600KF mükemmel bir OC performansına sahip, yayın vs multicore işle kullanım barındıran şeyler dışında oyunlarda ryzen 7 2700x den daha iyi performans verecektir

Başını ağrıtan model Ryzen serisi miydi ? Bu seride hiç sorun yaşayanı duymadım yaşadıysan da dinlemek isterim.

Eğer yaşadığın sorun ekran kartında ya da FX serisi bir işlemcidense o seriler zaten sorunlu. Bu seride bir sorun yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. AMD Ryzen serisiyle Intel stabilitesine ulaşmış bulunmakta. Ben de dahil birçok kişi kullanıyor ve gayet memnun 😀

Özellikle Ryzen 3000 serisi oyun performansı konusunda da Intel ile yarışıyor hatta yer yer geçiyor 😀

9600KF, Z390, soğutucu parasına B450, R7 3700X (9700K ile yarışan bir model.) alıp kule tipi soğutucularla yarışan Prism stok soğutucusu ile kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı