2060 vs RX 5700 XT

Arkadaş çok güzel açıklamış RTX 2060 RX 5700 XT'den donanım olarak ne kadar geri olsa da NVIDIA'nın sağladığı diğer standartlar NVIDIA'yı yeni nesil oyunlarda öne geçiriyor.

Ve bu bir yıl önceki bir karşılaştırma hatta 1 yıldan fazla. Unutmayın saf güç olarak çoğunlukla AMD öndedir. Yazılımsal olarak genellikle geride. Yazılım zamanla düzelir tabii ki. Yani bu günkü bir benchmark daha farklı olacaktır. Ben de AMD fan boyu değilim kendim 1650S kullanıyorum sadece objektifim.

Katılıyorum ama benim konuştuğum yeni nesil değil 2060 vs RX 5700 XT konusunda konuşuyorum şu anda NVIDIA'nın teknolojisi AMD'nin teknolojisinden çok daha iyi durumda en azından 2060 vs 5700XT ekran kartlarında NVIDIA düşük ekran kartı düşük VRAM düşük Bit ile daha fazla FPS almayı başarıyorsa bence bu onun daha iyi olduğu anlamına geliyor ama yeni nesilde bir sonraki ekran kartlarında bence de Radeon NVIDIA'nın canını okuyacak.

Al kankam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
1 ay önce

Unutmayın yazılım olmadan buzdolabından farksız cihazlar onlar. Eşit güçte iki cihazdan biri öndeyse büyük ihtimalle yazılımı daha iyidir. Ve 5700XT saf güç olarak çok daha iyi, 1 yıl önceki bir karşılaştırma buraya atılacak bir yorum olamaz. CP’de 106 FPS alan bir 3090’dan bahsediyoruz. Neden çünkü ilk çıktığında optimizasyonu çok iyi olmayan bir oyun. Zamanla düzelebilir (ya da GTA gibi bir geleceğe de sahip olabilir) ama yazılımsal problemler atlatılamayacak tarzda değillerdir.

Kankam bu olayın optimizasyonla alakası yok optimizasyon değil bu NVIDIA'nın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir AI algoritma bu algoritma sana gelen çözünürlük 1920 1080 iken render çözünürlüğünü 720P olarak alıyor ama bu algoritma sayesinde sana gelen görüntü 1080P oluyor
Bu bir optimizasyon değil bu bir algoritma bu algoritma kolay kolay geliştirilebilecek bir algoritma da değil bu bahsettiğim DLSS 2.0'ın bir de DLSS 1.0'ı vardı mesela o daha kötüydü görüntü çok kötü oluyordu NVIDIA zaman içerisinde yılalr içerisinde kendini geliştirdi ve DLSS 2.0'ı çıkardı AMD'nin bunu yapması Allah bilir kaç yıl sürer ki bunu yapana kadar ne 2060 ne de 5700XT'nin değeri kalmaz ki şu an 2 nesil 3nesil önce çıkan ekrna kartları bile Cyberpunk'ı açamıyorken uzun vadeli konuşmanın bir mantığı yok bence.

Dalga mı geçiyorsun? 3090’dan bahsediyorum, DLSS ile benim söylediğimin ne alakası var? Bana neden DLSS’yi anlatıyorsun .
5700XT'yi övmeye doyamanlarda buradaymış. 5700XT RTX 2070 S ayarında bir ekran kartıdır.
Evet? Ne alakası var, neyi savunduğun anlaşılmıyor.

Dalga mı geçiyorsun? 3090’dan bahsediyorum, DLSS ile benim söylediğimin ne alakası var? Bana neden DLSS’yi anlatıyorsun .

Evet? Ne alakası var, neyi savunduğun anlaşılmıyor.

Kankam benim dediğim 3090 vs. değil 2060'ın 5700XT'den yazılım olarak daha iyi olduğu.
Sende aynı şeyi düşünüyorsan 2060'ın yazılım sayesinde 5700XT'den daha fazla FPS aldığını düşünüyorsan sıkıntım yok kanka.

Kankam benim dediğim 3090 vs. değil 2060'ın 5700XT'den yazılım olarak daha iyi olduğu.
Harbiden okuduğunu anlamıyor musun? Söylüyorum zaten AMD ekran kartı sürücülerinde çoğunlukla daha geride kalmış bir firma. Yukarda zaten söyledim bunu. Ama bu düzeltilemeyecek bir şey de değil. Sanıyor musunuz ki adamlar hiç çalışmıyordur bu konu hakkında. Smart Acces özelliğini araştırmanızı isterim, Nvidia’nın AMD’den sonra bunu kullanmak istediklerini ve üzerinde çalıştıklarını söyledikleri bir özellik. AMD’ye gelişemez gözüyle bakmak saçma. Yakında anlayacaksınız diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…