- Makaleler
- 42
4200 TL verip RTX 2060 mı alınır? Biraz daha koy RTX 3060 Ti al. Kaç tane oyunda 2 kart FPS farkı atıyor.
Kanka Benchmark'larda 2060'ın DLSS'li versiyonuyla test etmıyorlar NVIDIA destekli oyunlarda Control Metro Exodus Cyberpunk işte RTX'li olan oyunlarda RTX ile beraber DLSS'de geliyor DLSS görüntü kaybı gerçekliştirmeden senin FPS'ini 2 katına yakın arttırıyor.
Kanka Benchmark'larda 2060'ın DLSS'li versiyonuyla test etmıyorlar NVIDIA destekli oyunlarda Control Metro Exodus Cyberpunk işte RTX'li olan oyunlarda RTX ile beraber DLSS'de geliyor DLSS görüntü kaybı gerçekliştirmeden senin FPS'ini 2 katına yakın arttırıyor.
Hocam bende NVIDIA kullanıcısıyım. Ancak yazılım sorunu falan kalmadı artık. AMD işlemcide liderliği almıştı zaten. Ekran kartında da neredeyse aldı gibi. Bir sonraki ekran kartı serisinde muhtemelen NVIDIA'nın canına okuyacak.
Ve bu bir yıl önceki bir karşılaştırma hatta 1 yıldan fazla. Unutmayın saf güç olarak çoğunlukla AMD öndedir. Yazılımsal olarak genellikle geride. Yazılım zamanla düzelir tabii ki. Yani bu günkü bir Benchmark daha farklı olacaktır. Ben de AMD fan boyu değilim kendim 1650S kullanıyorum sadece objektifim.
Unutmayın yazılım olmadan buzdolabından farksız cihazlar onlar. Eşit güçte iki cihazdan biri öndeyse büyük ihtimalle yazılımı daha iyidir. Ve 5700XT saf güç olarak çok daha iyi, 1 yıl önceki bir karşılaştırma buraya atılacak bir yorum olamaz. CP’de 106 FPS alan bir 3090’dan bahsediyoruz. Neden çünkü ilk çıktığında optimizasyonu çok iyi olmayan bir oyun. Zamanla düzelebilir (ya da GTA gibi bir geleceğe de sahip olabilir) ama yazılımsal problemler atlatılamayacak tarzda değillerdir.Katılıyorum ama benim konuştuğum yeni nesil değil 2060 vs RX 5700 XT konusunda konuşuyorum şu anda NVIDIA'nın teknolojisi AMD'nin teknolojisinden çok daha iyi durumda en azından 2060 vs 5700XT ekran kartlarında NVIDIA düşük ekran kartı düşük VRAM düşük Bit ile daha fazla FPS almayı başarıyorsa bence bu onun daha iyi olduğu anlamına geliyor ama yeni nesilde bir sonraki ekran kartlarında bence de Radeon NVIDIA'nın canını okuyacak.
Unutmayın yazılım olmadan buzdolabından farksız cihazlar onlar. Eşit güçte iki cihazdan biri öndeyse büyük ihtimalle yazılımı daha iyidir. Ve 5700XT saf güç olarak çok daha iyi, 1 yıl önceki bir karşılaştırma buraya atılacak bir yorum olamaz. Cp’de 106 FPS alan bir 3090’dan bahsediyoruz. Neden çünkü ilk çıktığında optimizasyonu çok iyi olmayan bir oyun. Zamanla düzelebilir (ya da GTA gibi bir geleceğe de sahip olabilir) ama yazılımsal problemler atlatılamayacak tarzda değillerdir.
5700XT'yi övmeye doyamanlarda buradaymış. 5700XT RTX 2070 S ayarında bir ekran kartıdır.O bile 5700XT rakibi değil.
Dalga mı geçiyorsun? 3090’dan bahsediyorum, DLSS ile benim söylediğimin ne alakası var? Bana neden DLSS’yi anlatıyorsunKankam bu olayın optimizasyonla alakası yok optimizasyon değil bu NVIDIA'nın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir AI algoritma bu algoritma sana gelen çözünürlük 1920 1080 iken render çözünürlüğünü 720P olarak alıyor ama bu algoritma sayesinde sana gelen görüntü 1080P oluyor
Bu bir optimizasyon değil bu bir algoritma bu algoritma kolay kolay geliştirilebilecek bir algoritma da değil bu bahsettiğim DLSS 2.0'ın bir de DLSS 1.0'ı vardı mesela o daha kötüydü görüntü çok kötü oluyordu NVIDIA zaman içerisinde yılalr içerisinde kendini geliştirdi ve DLSS 2.0'ı çıkardı AMD'nin bunu yapması Allah bilir kaç yıl sürer ki bunu yapana kadar ne 2060 ne de 5700XT'nin değeri kalmaz ki şu an 2 nesil 3nesil önce çıkan ekrna kartları bile Cyberpunk'ı açamıyorken uzun vadeli konuşmanın bir mantığı yok bence.
Evet? Ne alakası var, neyi savunduğun anlaşılmıyor.5700XT'yi övmeye doyamanlarda buradaymış. 5700XT RTX 2070 S ayarında bir ekran kartıdır.
Dalga mı geçiyorsun? 3090’dan bahsediyorum, DLSS ile benim söylediğimin ne alakası var? Bana neden DLSS’yi anlatıyorsun.
Evet? Ne alakası var, neyi savunduğun anlaşılmıyor.
Harbiden okuduğunu anlamıyor musun? Söylüyorum zaten AMD ekran kartı sürücülerinde çoğunlukla daha geride kalmış bir firma. Yukarda zaten söyledim bunu. Ama bu düzeltilemeyecek bir şey de değil. Sanıyor musunuz ki adamlar hiç çalışmıyordur bu konu hakkında. Smart Acces özelliğini araştırmanızı isterim, Nvidia’nın AMD’den sonra bunu kullanmak istediklerini ve üzerinde çalıştıklarını söyledikleri bir özellik. AMD’ye gelişemez gözüyle bakmak saçma. Yakında anlayacaksınız diye tahmin ediyorum.Kankam benim dediğim 3090 vs. değil 2060'ın 5700XT'den yazılım olarak daha iyi olduğu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.