2070 Super çok ısınıyor

Ozan Can35

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçenler topladıgım PC de PUBG oynarken Ultra ayarlar ve en düşük ayarlarda ısı 80 ila 85 derece aralarında gidip geliyor. Bunun neden kaynaklandıgı konusunda destek verebilecek var mıdır acaba?

Sistem:

ASUS ROG B760-F Gaming Wi-Fi anakart.
Intel i7 13700KF.
XPG 5600 MHz 2*16 GB RAM CL36.
Gigabyte 2070 Super 3X Trio
Corsair RM750X 80+ Gold PSU.
Corsair 5000t kasa.
Corsair H150 RGB 360mm sıvı soğutucu.
970 EVO Plus 1 TB SSD.

Hepnize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.el aldım fakat kısa süreli alım olmuştu bir arkadasimdan aldım. Oda 6 ay civarı kullanmıştı sadece. Şu an LoL oynarken bile 70 dereceye kadar çıkıyor. Anlam veremiyorum.

Arkadaşlar öncelikle hepinize tekrar merhaba. Sıcaklık sorunumu çözdüm. NVIDIA'nın kendi resmi forum sitesin uzun bir araştırma sonrası sorunu tespit ettim.

1. sorun sıcaklık değeri 2070 Super için normal dereceymiş bir sorun değişmiş. 2070 Super sıcaklık yükseliği 88 dereceye kadar cıkması sorun teşkil etmiyormus (yalnızca kısa süreli kullanımlarda)

2. 2070 Super 1080p ve 2K da 10. nesil ve 10. nesil altındaki işlemcilerle uyumluluk sağladıgı için elimde bulunan 13700KF onu bayağı zorlamıs o yüzden sistem uyuşmazlıgı yüzünden bu sorunu yaşamışım.

3. olarak da sistem toplayacak arkadaşlara önerim ekran kartı ve işlemcinin aynı anda alınması yani önce işlemci alayım elimdeki ekran kartıyla az idare ederim, ya da önce ekran kartı alayım elimdeki işlemci iş görür gibi secenekleri bence bir kere daha düşünsünler. İstenilen sistemin tamamlanmasına giden zamanda o arada geçen boşluk sizi çıldırtabilir bu tarz ufak sorunlarla.

Hepinize tekrar teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı