2070 Super PC açılmıyor

AccAiP

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

2070 Super.
MSI B550 GAMING Carbon Wi-Fi
Ryzen5 5600X.
2 adet 8 GB G.Skill CL15.
2 adet 8 GB G.Skill CL16.
Var.

CL15 RAM'lar haric gerisini yeni aldim.
Hepsi sifir ürün fakat 3 gün önce RAM'lar 2100 MHz ile calisiyordu. BIOS'dan 3200'e cektigimde ekran gitti ve denemedigim yol kalmadı. En sonunda BIOS pilini resetledigimde sorun düzelip 3200'e almayi basarmistim.
Fakat bugün 3000'e düsürmek için biosa girdim kaydet ve çik dedim demez olaydim. Yine ayni sekilde göruntü gitti ve pili resetlesem bile görüntü gelmiyor şu an.

4 ramide tek tek slotlara takarak denedim.
Pili de resetledim ve sorun hala devam ediyor.
Gorüntü yok...

Sadece şu an Boot ışıgı yaniyor.

Biosu sıfırlayın ve ramın ayarlarını oynamayınız bir tane cl 15 bir tane cl16 ikisinin gecikme oranları farklı. Ekran kartını çıkarıp tekrar takın ve pili çıkarın tekrar takın.

Biosu sıfırlayın ve ramın ayarlarını oynamayınız bir tane cl 15 bir tane cl16 ikisinin gecikme oranları farklı. Ekran kartını çıkarıp tekrar takın ve pili çıkarın tekrar takın.
Göruntu alabilirsem 2100 demi calissin diyorsun

Sorun RAM'lerden kaynaklı. RAM'lerin bir tanesini çıkartın ekrana görüntü gelir. Ben dual kit kullanmama rağmen PC'yi kapattıktan sonra bir de PSU'nun şalterinden kapatıp sonra tekrar açtığımda ekrana görüntü gelmiyor BIOS sıfırlanıyor. Ama normal şekilde kapatıp sonrasında PSU şalterinden kapatmazsam ya da fişini çekmezsem bu sorun olmuyor.

Açılışta ''reset'' tuşuna basın bir. Ben böyle yapınca ekrana görüntü geliyor ve normal açılıyor ama kuvvetle muhtemel sorun RAM'lerde.

Aynen sonra ikisi aynı cl değerine sahip ramın olursa ve ikiside oc destekliyorsa çek 3200 sıkıntısız çalışır.
O dediklerini yaptim ama gorüntü gene yok. 15 sn bekleyip taktim pili. Şimdi bir 5 dakika bekleyip takacagim. İlk takarken 1 ramimi takayim 4 ünu birden mi takayım
Resetliyorum pili yeni aldigim cl16 ları takıyorum sadece yine yok görüntü
Jumper ve pili resetledim yine sorun düzelmedi bilen yok mu arkadaslar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…