RTX 2070 Super sistem açılmıyor

cCeasar

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Nvidia RTX 2070S (Super)
CPU: Intel Core i9 9900KS
RAM:16 GB
Meslek
Ögrenci
RAM
16 GB RAM, 3400 Mhz
Ekran kartı
RTX 2070 SUPER
İşlemci
Intel Core i9-9900KS
Daha dün güzel güzel takıliyordum hiçbir sorun yoktu. Bu sabah uyandığımda bilgisayardaki ışıkların yanmadığını, ve hiçbir şekilde bilgisayarın açılmadığını fark ettim. İlk işim güç kaynağı kablosunu çıkarmak oldu. Ve bir anda elektrik sesine benzer "cızz" diye sesler çıkıp duruyordu ellediğimde. Statik elektrik olduğunu düşündüm ama nafile. Birçok yöntem denedim, kabloları çıkarıp takmak vs. PSU'nun arızalandığını düşünmüyorum, yanık kokusu da gelmiyordu. Yenisini alacak kadar maddi durumum yok zaten. Bilgisayar bozulmadan önceki gün, beklenmedik bir şekilde bilgisayar donduğu için Power tuşuna 10 saniye basılı tutup öyle kapatmıştım. Şu an ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer prizde elektrik varsa, yüksek ihmal PSU arızalanmıştır, farklı bir PSU ile denemek gerekiyor.

Prizde elektrik var derken hocam? Anlayamadım. Sistemi yeniden açmaya çalışıyorum. Güç kablosunu taktığımda, yine elektriğe benzer sesler geliyor. Ama elimle desteklediğimde azalıyor. Temassızlık var tahminimce farklı prizler de denedim yine aynı sonuç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı