2070S kazım değerleri nasıl?

Makaleler
1
2070S ile aşağıya bıraktığım ayalarda kazım yapıyorum. ETH Speed 40 MH/s civarı. Kart 130W çekiyor. Fan hızı %60. Sabit 52 derecede çalışıyor. Şu anki değerler nasıl? Daha düşük güç tüketimiyle daha hızlı kazmam için hangi ayarları değiştirmem gerek? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj değerini orantılı şekilde düşürüp Memory Clock değerini arttırmanız gerek. Gördüğüm kadarıyla güzel değerler yakalamışsınız. Memory Clock değerinde oynama yapabilirsiniz.

Değerler gayet iyi şu an, belki bir miktar daha core clock düşürebilirsiniz. Reddit gibi yerlerden gördüğüm kadarıyla herkes %60-70 P.L kullanıyor sizin gibi. Bol kazançlar.

Voltaj değerini orantılı şekilde düşürüp Memory Clock değerini arttırmanız gerek. Gördüğüm kadarıyla güzel değerler yakalamışsınız. Memory Clock değerinde oynama yapabilirsiniz.
+25 arttıra arttıra gidiyorum.
Değerler gayet iyi şu an, belki bir miktar daha core clock düşürebilirsiniz. Reddit gibi yerlerden gördüğüm kadarıyla herkes %60-70 P.L kullanıyor sizin gibi.
Ne kadar düşürmeliyim sizce?
Teşekkürler.

%50'ye indirdiğinizde kazım performansınız düşüyor mu? Eğer düşmüyorsa %50 yapıp bırakabilirsiniz direkt.
Yarın P.L’yi %50 indirip sonucu paylaşacağım. Daha aşağıya düşürmeyi denemedim hiç.

Bir de elektrik faturasına aylık ne kadar yansır? 7/24 yapmayı planlıyorum.

Yarın P.L’yi %50 indirip sonucu paylaşacağım. Daha aşağıya düşürmeyi denemedim hiç.

Bir de elektrik faturasına aylık ne kadar yansır? 7/24 yapmayı planlıyorum.
Bütün sisteminizin sabit 350W güç harcadığını düşünsek, ki daha az harcayacaktır, elektrik faturasına 190-210TL arası yansıyacaktır. Günlük kazancı yaklaşık 4 dolar ve elektrik faturasına 7TL ekliyor dersek, aylık 800TL civarında net kazancınız olur. Elektrik masrafını çıkmadan 1000TL yani.

Toplam 200-220W civarı harcar diye düşünüyorum. Belki daha az. İşlemci’ye de UV yaptım ve mining yaparken yüke bile binmiyor. Bu hesapla ne kadar etki eder hocam?

Bu hesaplama daha gerçekçi, bu hesaplama ile 130TL civarında etki ediyor.

Yalnız şunu belirtmek gerek, hepimiz zaten gündelik olarak bilgisayarlarımızı birkaç saat kullanıyoruz ve oyun oynarken hem işlemci hem de ekran kartı yüke bindiğinden, kazım yapmaya oranla daha çok güç harcıyoruz. Mesela, ben 7/24 kazım yapmaya başladığımda elektrik faturası sadece 30TL arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…