2070S sistem DP 1.4 kablo ile çalışmıyor

İsmailberber

Decapat
Merhaba 1.4 DP kablo aldım, vesa uyumlu ama maalesef çalışmadı. Her şeyi denedim. 1.2 DP takınca sorun yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Donanımım.
ASUS VG27bq 165Hz 0.4ms.
ASUS Dual RTX 2070 Super 8g.
Malesef cevabımı kendim buldum ve yalandan 1.4 DP kablo almışım. Almadan önce sizleri de uyarıyım, ekran kartı ve monitor 1.4 DP desteklemek zorunda her ikisinden biri 1.2 destekliyorsa mecbur 1.2 özelliklerinden yararlanıyorsunuz. Keşke daha önce bilseydim almazdım 1.4 DP kabloyu. Ama benim 1.4 hiç açılmadı görüntü vermedi oda ayrı bir şey.

s: Bilgisayarımın DisplayPort bağlantı noktası v1.4 ama monitörümün DisplayPort bağlantı noktası v1.2. Bu kabloyu bu sistemde kullandığımda sistemim hangi versiyonla çalışır?
C: Paugge gm-DP-1701 v1.4 DisplayPort kabloyu bu sistemde kullandığınızda; bağlantı noktalarınızdan bir tanesi v1.2 olduğundan dolayı sisteminiz v1.2 olarak çalışır. Ancak ileride v1.4 cihazlara geçiş yaptığınızda v1.4 kablonuz elinizde hazır olmuş olacaktır. Bu sistemle aşağıdaki çözünürlükleri elde edebilirsiniz.

Son düzenleme:
DP 1.4 geriye dönük çalışabilen bir teknoloji. 1.2 olarak da sorunsuz çalışması lazım. 1.4 DP olarak aldığınız kabloda sorun olabilir. Hangi kabloyu aldınız?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200520-014624_Trendyol.jpg
    Screenshot_20200520-014624_Trendyol.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 60
Hocam aynı kabloyu şu an ben de kullanıyorum. Monitörüm DP 1.2, kablo ise 1.4. 1.2 olarak çalışıyor. 8-9 aydır kullanımda sorun yaşamadım. Bu markanın ürünleri çok kaliteli, Vesa sertifikası da var. Forumda çok da önerilen ve sorun yaşamayan bir marka. Aldığınız kabloda sorun olmuş olabilir. Değişim isteyin veya iade edip yenisini alın isterseniz.

Hocam aynı kabloyu şu an ben de kullanıyorum. Monitörüm DP 1.2, kablo ise 1.4. 1.2 olarak çalışıyor. 8-9 aydır kullanımda sorun yaşamadım. Bu markanın ürünleri çok kaliteli, vesa sertifikası da var. Forumda çok da önerilen ve sorun yaşamayan bir marka. Aldığınız kabloda sorun olmuş olabilir. Değişim isteyin veya iade edip yenisini alın isterseniz.

Gündüz arayacağım whtsapdanda yazdım firmaya geri dönüş olur mu? bilmem ama firma çok iyi, ilgililer inşallah çözerler.

Geri dönüş olacaktır diye düşünüyorum. Yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde anlatın.
Bakalım bir dönüş yapsınlarda. Teşekkürler genede sizede.
Geri dönüş olacaktır diye düşünüyorum. Yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde anlatın.

Çokda yardımcı olmadılar attıkları MSJ bu ve hepsini denemiştim zaten.
[20/5 09:25] entepe teknoloji 1. 4 DP kablo: 1.4 daha güçlü bir kablodur ve ekran kartı ile sistemi daha problemsiz olması için zorlar.
[20/5 09:25] entepe teknoloji 1. 4 DP kablo: 1. bağlantı uçlarının tamamen girdiğinden emin olun, çıt diye ses gelsin.
2. monitör menusunde DP 1.2 DP1.1 diye bir ayar varsa DP 1.2'ye çekin.
3. ekran kartı yazılım ayarlarından güç kullanımını maximuma çekin.
4. akım korumalı priz kullanıyorsanız kullanmayın.
5. kasanın Power kablosu yetersiz geliyor olabilir, Power kablosunu değiştirin.
Bakalım bir dönüş yapsınlarda. Teşekkürler genede size de.

Çokda yardımcı olmadılar attıkları MSJ bu ve hepsini denemiştim zaten.
[20/5 09:25] entepe teknoloji 1. 4 DP kablo: 1.4 daha güçlü bir kablodur ve ekran kartı ile sistemi daha problemsiz olması için zorlar.
[20/5 09:25] entepe teknoloji 1. 4 DP kablo: 1. bağlantı uçlarının tamamen girdiğinden emin olun, çıt diye ses gelsin.
2. monitör menusunde DP 1.2 DP1.1 diye bir ayar varsa DP 1.2'ye çekin.
3. ekran kartı yazılım ayarlarından güç kullanımını maximuma çekin.
4. akım korumalı priz kullanıyorsanız kullanmayın.
5. kasanın Power kablosu yetersiz geliyor olabilir, Power kablosunu değiştirin.

Dedikleri bunlardan ibaret kaldı. Kablo elimde şu an iade edemedim. Başkasının PC'de deneyeceğim sıkıntı kabloda mı değil mi anlayacağım? Şu an monitorden çıkan DP kullanıyorum. ASUS VG27bq monitörüm bu sorunu yaşayışa çözümlemiş olanların yardımını gene bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı