2070S vs 5700XT

saydut

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki ekran kartını değerlendirmeye çalışıyorum. Oyundan oyuna iki kartında FPS olarak birbirine rakip olduğunu düşünüyorum.
RTX 2070S daha güçlü ve stabil olmasına rağmen arada yüksek bir fiyat farkı var. 5700 XT ekran kartına daha yakınım fakat forumda AMD tarafında çok fazla şikayet var, Driver sorunları vs.

Kullanan ve bilgili arkadaşlardan racağım bu iki kartı FPS farkları, Driver, VRM ve çekirdek sıcaklık farkları bakımından değerlendirmeleri. İki kart arasında 1000TL'ye yakın fark söz konusu. Özellikle 5700 XT kullanan arkadaşlar sürücü sorunları çözüldü mü? Hangi modellere bakmamı tavsiye edersiniz mümkünse OC yapmayı da düşünüyorum (2070S bazı oyunlarda FPS farkını açıyor)

AsRock Radeon RX5700 XT Phantom Gaming OC 8GB 256Bit GDDR6 Ekran Kartı (RX5700XT PGD 8GO) | Teknobiyotik bu kart iyi midir? İçindeki RAM kalitesi VRM sıcaklıkları vs.

Palit Rtx2070 Super Js 8gb 256bit Gddr6 - n11.com böyle bir fiyatı gözden çıkarıp NVIDIA almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen ASRock'a çok daha fazla güveniyorum hocam. Hem de 300 TL daha ucuz.
Bu sefer ASRock değil maalesef:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Almışken Nitro+ öneririm:

.
Düşünmeden al derim.

Sanırım NVIDIA'nın bu fiyat farkını hak etmediği görüşündeyiz. Fakat önerdiğiniz ürünlerde 300TL fark var. Önerdiğiniz model ile bu modeller arasındaki fark nelerdir?

.

.

.
Pulse ve Nitro+ arasında uçurum düzeyinde bir sıcaklık farkı var mıdır? İnternette bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Söylediklerinizden sonra NVIDIA tercihinden vazgeçtim. 5700 XT alacağım fakat en iyi OC ve fiyat performans olarak Pulse, evoke ya da PowerColor önerir misiniz?
Nitro+ ne gibi artılara sahip?

Bu sefer ASRock değil maalesef:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kusura bakmayın tam olarak anlayamadım sadece sıcaklık değerleri görünüyor ya da tabloyu ben tam kavrayamadım biraz açar mısınız?

Sanırım NVIDIA'nın bu fiyat farkını hak etmediği görüşündeyiz. Fakat önerdiğiniz ürünlerde 300TL fark var. Önerdiğiniz model ile bu modeller arasındaki fark nelerdir?

.

.

.
Pulse ve Nitro+ arasında uçurum düzeyinde bir sıcaklık farkı var mıdır? İnternette bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Söylediklerinizden sonra NVIDIA tercihinden vazgeçtim. 5700 XT alacağım fakat en iyi OC ve fiyat performans olarak Pulse, evoke ya da PowerColor önerir misiniz?
Nitro+ ne gibi artılara sahip?

Kusura bakmayın tam olarak anlayamadım sadece sıcaklık değerleri görünüyor ya da tabloyu ben tam kavrayamadım biraz açar mısınız?

MSI benim bilidğim kadarıyla 2 fanlı modellerinde acayip ısınıyor olması. Ama Sapphire RX 5700 XT Nitro + ısınmıyor olması. Yani oyunlarda fazla yüksek dereceye çıkmıyor olması, soğutma sisteminin güzel olması. Pulse Modeli'de alınabilir fakat almışken en iyisini alın.

Sıcaklık konusunda ASRock anakartları gibi bir performans göstermemiş o yüzden paylaştım.

Hem soğutma hem hız bakımından en iyi model RX 5700 XT Nitro+ demek yanlış olmaz.
Ama ve lakin hala aradaki 300 TL farkı hak etmediği görüşündeyim🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı