2070'ten 3060'a geçmeye değer mi?

• Konuyu başlatan w1B
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 1.374
2K için olabilir tabi. Bana kalırsa 3060, 2070Super seviyesinde olur. Yani çokta gerek var mı? Bence şuanda yok. Ama çok param var nereye harcayacağımı şaşırıyorum dersen al gitsin.
Hocam 3060'ın performansını daha bilmiyoruz. Ama 3070'e göre hesaplarsak 2080 civarında olacaktır diye düşünüyorum belki daha düşük belki daha fazla ama sanmam. Dediğim gibi kartınız 2000 serisinden olsa bile iyi bir kart ve 3070'e geçmediğiniz sürece değiştirmeye gerek olmayacaktır. 2K'ya gerek var mı orası size kalmış. İlla 2K oynamak isterseniz çıkmasını ve testlerini bekleyin ki pişman olmayın.
Çok fazla param yok açıkçası.Sizce OC ile 3060'a yakın bir değer yakalıya bilir miyim?

Bence geçmeye değmez. Tabi 3060 daha tanıtılmadı ama tahminen 2070 biraz daha güçlüsü olur. Siz zaten 1080 monitör kullanıyormuşsunuz 2070 ile her oyunu 1080 ultrada rahat oynarsınız. Bu durumda niye 3060 ihtiyacı hissedesiniz ki?
O paraya monitörü değiştirip 2k monitör alın bence.
4000 serisi gelince daha iyi bir karta geçiş yaparsınız.

Bence geçmeye değmez. Tabi 3060 daha tanıtılmadı ama tahminen 2070 biraz daha güçlüsü olur. Siz zaten 1080 monitör kullanıyormuşsunuz 2070 ile her oyunu 1080 Ultra'da rahat oynarsınız. Bu durumda niye 3060 ihtiyacı hissedesiniz ki?
O paraya monitörü değiştirip 2K monitör alın bence.
4000 serisi gelince daha iyi bir karta geçiş yaparsınız.

Hocam henüz kart çıkmadı bile ve zaten tahminen 3060'a yakınsınız. Sırf yeni diye böyle düşünüyorsunuz bence gereksiz yerekran kartınız gayet iyi ve genel sisteminize de daha uygun.

Neden bilmiyorum ama 2K 60 FPS olmasını istedim. Alırken tam bilmiyordum ama bu standartlara uyuyor sanırım, sizce? Monitör için bütçem yok maalesef.

Neden bilmiyorum ama 2K 60 FPS olmasını istedim. Alırken tam bilmiyordum ama bu standartlara uyuyor sanırım, sizce? Monitör için bütçem yok maalesef.
Hocam bana da elimde 3000 serisi kart olup 60 FPS oynamak çok hoş bir fikir gibi gelmiyor 4K olmadığı sürece. Hikayeli oyunlar için kabul edilebilir bir değer tabi ki, bu biraz da size bağlı. Ancak bence sisteminiz şimdilik kalmalı.

2 senede bir hep kart mı değiştireceksin? 3080 veya 3090 desen anlarım fantezi peşinde olduğunu ama 3060 gereksiz masraf olur senin için sadece. RTX 2070, 1080p ekran için fazla.

Çok fazla param yok açıkçası. Sizce OC ile 3060'a yakın bir değer yakalıyabilir miyim?

Hocam alsanız bile kartın şu an tahmin ettiğimiz performansı ile 2070 arasında 10 bilemedin 20 FPS olur gibime geliyor yani 10FPS için ekstra masrafa gerek yok açıkçası. Ben olsam almazdım o kart sizi uzun bir süre götürür sizin yerinizde olsam paramı buna harcamazdım arkadaşın da dediği gibi 2 yılda bir kart değiştirmek akıl karı değil üstelik performansları da çok yakınken. Bence paranızı başka yerlere harcayın ya da biriktirin. Başka zaman lazım olur ama bunlar benim şahsi görüşüm.

2 Senede bir hep kart mı değiştireceksin? 3080 veya 3090 desen anlarım fantezi peşinde olduğunu ama 3060 gereksiz masraf olur senin için sadece. RTX 2070, 1080P ekran için fazla.

Hocam alsanız bile kartın şu an tahmin ettiğimiz performansı ile 2070 arasında 10 bilemedin 20 FPS olur gibime geliyor yani 10FPS için ekstra masrafa gerek yok açıkçası. Ben olsam almazdım o kart sizi uzun bir süre götürür sizin yerinizde olsam paramı buna harcamazdım arkadaşın da dediği gibi 2 yılda bir kart değiştirmek akıl karı değil üstelik performansları da çok yakınken. Bence paranızı başka yerlere harcayın ya da biriktirin. Başka zaman lazım olur ama bunlar benim şahsi görüşüm.

Bir de OC yapsam, ROG sonuçta. Bence ona yakın bir değer bulurum ve FPS kaybım 5-4 olur. Bencede değiştirmeye gerek yok.
Peki 2K 60 FPS kuralına uygun bir kart mı? Sadece sormak istedim. Eğer uygun değilse OC ile olur mu?

Bir de OC yapsam, ROG sonuçta. Bence ona yakın bir değer bulurum ve FPS kaybım 5-4 olur. Bencede değiştirmeye gerek yok.
Peki 2K 60 FPS kuralına uygun bir kart mı? Sadece sormak istedim. Eğer uygun değilse OC ile olur mu?

Yalan olmasın 2K 60FPS için uygun mu bilmiyorum ama çok farkedeceğini düşünmüyorum. 2K 60FPS yerine 1080P 90FPS falan almak bana daha mantıklı geliyor. İnternetten bakabilirsin performansına.

Yalan olmasın 2K 60FPS için uygun mu bilmiyorum ama çok farkedeceğini düşünmüyorum. 2K 60FPS yerine 1080P 90FPS falan almak bana daha mantıklı geliyor. İnternetten bakabilirsin performansına.

1080P'de uçuyor zaten kart. Sadece 2 tane oyunda 60'ın altına düştüğünü gördüm. Diğer oyunlar 2K 80 FPS oluyor. Bahsettiğim oyunlar
Assassin's Creed Odyssey. Açıkçası bu tarz oyunları pek sevmem. Bunda minimum 50-49 olmuştu. Öteki oyun ise Kingdom Come: Deliverance. Bunda da 55 oldu minimum. Sadece günümüzdeki bu oyunlarda böyle oldu. Diğer oyunlar 60 ve üstü. OC ile çözülür mü bilmiyorum. Ama kartımı seviyorum beni tatmin ediyor. Daha önce hiç böyle bir kart kullanmamıştım. Bence gerek yok değiştirmeye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı