Hepinize merhaba arkadaşlar, sistemimin iyi olduğunu düşünüyorum fakat çoğu oyunda düşük FPS sorunu ile karşılaşıyorum ve kasma sorunu ile. Sistemimde ısınma olmuyor ona rağmen bazı oyunları açıp oynayamıyorum bile oyunlarda aldığım değerler şu şekilde (Valorant düşük görüntü ayarları: 200-260, LoL 150-280, CoD Warzone en düşük ayarlarda bile oynayamadım kastığından dolayı, Apex Legends en düşük ayarlarda 50 FPS sabit alıyorum bazen düşünüyor) bu değerler bana gerçekten az geliyor bir sorun mutlaka olduğunu düşünüyorum. Eğer sistemde bir yetersizlik var ise değiştirmek istiyorum, o yüzden size danışıyorum. Sistem özellliklerim;
Gigabyte B550 AORUS PRO V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Mesajlarımı dikkatli okusaydın anlardın ama tekrar yazıyorum. i7 6700K bu oyunlarda oynanmayacak kadar düşük FPS alacak bir işlemci değil. Minimum 60 FPS'i çok rahat alabilmesi lazım. İlk mesajda diyor ki Warzone kastığı için oynayamıyorum, Apex'i de 50 FPS oynuyorum diyor. i7 6700K ile bu oyunları rahat oynar diyorum.
GPU'yu belki %100 kullanıma ulaştıramaz ama rahat oynar.
Mesajlarımı dikkatli okusaydın anlardın ama tekrar yazıyorum. i7 6700K bu oyunlarda oynanmayacak kadar düşük FPS alacak bir işlemci değil. Minimum 60 FPS'i çok rahat alabilmesi lazım. İlk mesajda diyor ki Warzone kastığı için oynayamıyorum, Apex'i de 50 FPS oynuyorum diyor. i7 6700K ile bu oyunları rahat oynar diyorum.
GPU'yu belki %100 kullanıma ulaştıramaz ama rahat oynar.
Gözlerime inanamıyorum. 1660 taksan daha iyi oynatır diyen var. Arkadaşlar 6700K 2080 TI ile bottleneck yapar ama o kadar da değil. Saçmalamışsınız biraz. Atıyorum ultra ayarlarda 250 FPS değil de 200 FPS alırsınız. Ama "ultra" ayarlarda. Low ayarlarda performans sorunu varsa başka bir sıkıntı vardır.
Darboğaz demek ekran kartını tam güçte kullanamamak demek. 250 FPS üretecek kart 200 FPS üretir. Kasma donma, takılma, low ayarda bile oynayamama gibi bir sıkıntı yapmaz. Hele hele 2080 TI gibi bir kart. Aklıma gelen tek ihtimal GPU'nun fake olabileceği.