2080 Ti Fan hızını oyundayken %100 yapmak sorun yaratır mı?

Sendeki 1070ti ile 2080ti arasında dağlar kadar fark var 2080ti nin o kadar ısınması çok normal 2080ti 1070ti nin çektiğinden çok daha fazla elektrik çekiyor haliyle ısınıyor soğutma bloğu tuğla kadar olması değiştirmiyor.

Radyatör içeri üflüyor sanırsam. En büyük yanlış bu. İnternette sürekli böyle kasa topluyorlar. Sponsorların yolladığı parçalarla video çekecekler adamlar mecbur. Yollanan sıvı soğutma ve kasayı da mecbur kullanacaklarından böyle saçma bir kurulum çıkıyor ortaya.
Kasa önünden yeterli hava gelmeyince bile kasa içindeki parçalar ısınır kaldı ki sıvı soğutma ile cayır cayır sıcak hava üflüyorsun içeri. Ekran kartının fanı, soğutma bloğu var Allah'tan. Ya anakart, RAM, SSD gibi bileşenler ne yapsın.
İşlemci stres testini aç, kasa yanı açık elini bir uzat ya da termometre ile bak bakiim sıvı soğutma içeri nasıl sıcak hava üflüyor.

@royalflush_tr merhabalar, sıcaklık değerleri ideal falan değil onu belirteyim. Kasanızın yan kapağını açarsanız sıcaklıklarda büyük bir rahatlık yaşanacaktır.
Fanları %100 yapmanız ömrünü kısaltacağı için önerilmez.

Tek sorun kafanı şişirir aldırış etmiyorsan yapabilirsin yada msı afterburner ile auto ya al fanları ortalama %60 -70 lerde çalıştırıyor faydasını görürsün. Çok kafa şişirmeye gerek yok.
Isı konusuna gelirsek kart zaten tdp değeri yüksek bi kart çok güç çekiyor 80 derece kasa içine ve ortama göre görülebilecek bi değer 2080ti için de kabul edilebilir bir değer.
bende ki 2080 trio lar da ortama ve kasaya göre 60-70-80 görüyor.

Bir diğer testi ise şöyle yapabilirsin. Radyatör havayı içeri üflüyor ise:
Sadece işlemci stres testi başlat. Hwmonitör ile ekran kartının haliyle boşta olan sıcaklık değerlerini izle. Stres testinden önce ve 5 dakika sonra. Ha ekran kartı boşta diye ekran kartı fanı sıcak havayı o kadar çekmeyebilir.
Bir de hem işlemci hem de ekran kartı testi yaparsan anlarsın derecelerin nasıl arttığını.

1070ti'nin 2 katı bir kart. Isınması normal değil mi ?

Muhtemelen dışarı üflüyor.

Arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz? Sıcaklıklar gerçekten aşırı kötümü. Açıkcası kasam çok iyi değil resimleri de paylaşıcam kasamın. Param olunca 600TL geçmeyen bir kasa alacağım.

Kardeşim o kasanın hava sirkülasyonu inanılmaz derecede kötü.Aynısı bende vardı kartım inanırmısın 90 dereceyi buluyordu.Sonra Cooler Master’ın MB511 kasasını aldım aida64 testine soktum en fazla 65 dereceyi gördü. Senin sorunun kasa,kasayı değiştir bir daha bu sorunla karşılaşmasın.

Bende MB511 almayı düşünüyorum, Para bulur bulmaz alacağım.

80 derece seni harekete geçirmesi gereken bir sıcaklık. 90 derecenin üstü çok tehlikeli seviyeler.

Ben bu kadar tuğla gibi soğutması olan şeyin en fazla 60 derecede çalışmasını beklerdim ama. Isınmasındaki en büyük sebep kasa içi hava sirkülasyonu neden gösterilebilir. Bir diğer etmen ızgaradaki tozlar, termal macun durumu.

Alalı ne kadar oldu? Hiç temizlik yaptınız mı? Hava akışını hissedebiliyor musun? Kasayı sen mi topladın? Toplattırdın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…