20'lik diş hakkında

swound

Decapat
Daha fazla  
Selam,
16 yaşında bir öğrenciyim. Geçtiğimiz günlerde azı dişlerimin arkasında bir ağrı olmasından mütevellit 20'lik dişlerimin çıkacağını öğrendim. Birkaç sorum var:

1- 20'lik dişimin bu yaşımda çıkması normal mi?

2- Diş çıktıktan sonra çekilecek mi? Çekilme şartları neler, çekildiği durumlara örnek verebilir misiniz?

3- Görünürde hiçbir şey yok, hâlâ azı dişimin arkası boş. Kaç günde tamamen çıkar?

Teşekkür ederim, esen kalınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
27 yaşındayım ve 20'lik dişlerim hala tam çıkmadılar. Çektirmedim. Ağzımda yer var çünkü çıkabilmesi için. Ara ara ağrısı oluyor. Damakta şişme yapıyor, çeneye vuruyor vs.
Kaç günde çıkar sorusunu direkt ele bence. Uzun yıllar çıkmıyor çünkü.

Selam,
16 yaşında bir öğrenciyim. Geçtiğimiz günlerde azı dişlerimin arkasında bir ağrı olmasından mütevellit 20'lik dişlerimin çıkacağını öğrendim. Birkaç sorum var:

1- 20'lik dişimin bu yaşımda çıkması normal mi?

2- Diş çıktıktan sonra çekilecek mi? Çekilme şartları neler, çekildiği durumlara örnek verebilir misiniz?

3- Görünürde hiçbir şey yok, hâlâ azı dişimin arkası boş. Kaç günde tamamen çıkar?

Teşekkür ederim, esen kalınız.
1. İlk yirmilik dişim, 21 yaşında, sağ üst tarafta ağrısız çıktı. İkinci dişim 23 yaşında çıkmaya başladı lakin sadece ucu gözüküyor tam çıkmış değil. Ağrıyordu birkaç ay önce.

Genellikle 17 yaşında çıkmaya başlıyor.

2. Bunu bizler bilemeyiz. Diş hekimi karar verir çekilme konusunda. Muayene olman lazım. Kanal tedavisi sırasında, dişimin içinde kanal eğesi kalmış. Doktor hatası. Kist oluştu ve kanal eğesinden ötürü o diş çekildi. Yirmilik diş çıkınca o boşluk kapandı, diş çekilmedi.

3. Bu soruyu aylar önce ben de doktora sordum. Ne zaman çıkar, bunu bilemem. Fakat diş çıktığı zaman ağrı kesilecek dedi. Ağrı kesici ve antibiyotik verdi.

Ayrıca mutlaka dişçiye git. Muayene ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı