Sizinle benzer ihtiyaçlardan dolayı Huawei Matebook D16 aldım; ince, hafif, şarj cihazı küçük yani kolay taşınabilirlik ve şık olması benim ilk önceliğimdi. Oyun oynamadığım için iris Xe işimi görüyor ki işlemci gücü gerektiren oyunların bazılarını 12700H sayesinde oynatabiliyosunuz.
Kaldı ki iş için kullanımda önceliklerden biri de batarya, iris Xe yerine bir NVIDIA kart olsa batarya süresi aynı olmayacaktı eminim, aynı şekilde ağırlık ve taşınabilirlikten de feragat etmeniz gerekcekti.
Aklınıza takılan diğer bir konu; ekran kartı olmayan 10.000 TL'lik bilgisayarla aynı işlemciyi koyan Huawei pahalı demişsiniz, 12700H olan o fiyatlarda bir bilgisayar yok, bir önceki 11.nesil işlemci olanları bile 15.000 bandında bulabiliyorsunuz.
Neden D15 yerine D16 tercih ettim?
1.daha performanslı bir işlemci.
2.bende Zoom kullanıyorum D15'in klavyesine gizli kamerası görüntülü görüşmede aşağıdan yukarı berbat bir açı sunuyor.
3.benim için numeric klavye de önemliydi.
4.ekran boyutu.
Ekleme: Sanırım bir iş bilgisayarı olarak sadece mimarların falan ihtiyaçlarını karşılamıyor, logo Office falan kullanan, toplantılara götüren, görüntülü görüşme yapan biriyseniz Matebook D16 ihtiyaçlarınızı karşılıyor, aradaki farklar sizin için önemli değilse Matebook D15 modeli de karşılar. Tabii ki herkes gibi benim de gönlümden geçerdi MacBook M.2 almak ama bu konuya girmiyorum sabaha kadar dertleşebilirim.