21.000 TL'ye kadar iş/ofis için laptop önerisi

Bütçe
21.000 TL
Matebook D16 daha mantıklı sanırım. İşlemci olarak 12700H var ancak Matebook 16 modelinde 5800H var ancak 2K ekran ve pil daha iyi sanırım. Keşke Matebook 16 12700H işlemcili olsaydı.

Maalesef 12700H bulunan modele bazı şeyleri koymamışlar, işlemci ne kadar önemli sizin için. Farkı bırakayım;

1684533053680.png

Pil konusunda fark olmaz günlük kullanımda eğer kapasite farkı yoksa bataryalarında.

Hem ekran kartı olsun hem iş bilgisayarı tasarımı olsun derseniz bu alınabilir.

@deathhand

Ekran kartı çok önemli değil hocam. Dediğim gibi çok oyun imkanımız yok. Ancak dediğiniz şarj olayı önemli. Mesela Huawei telefon adaptörü ile şarj oluyormuş. Bende 120W ve 67W şarj adaptörleri var. Seyahat planında laptop adaptörü taşımama gerek kalmaz. Huawei Matebook 16 hoşuma gitti ancak sanırım bir eski kasa olduğu için işlemci ve kasa tasarımı kötü. D16 yeni kasa ancak ekran ve pil kötü.

Maalesef 12700H bulunan modele bazı şeyleri koymamışlar, işlemci ne kadar önemli sizin için. Farkı bırakayım;

Eki Görüntüle 1785500

Pil konusunda fark olmaz günlük kullanımda eğer kapasite farkı yoksa bataryalarında.

Pil kapasite farkı var hocam, 84/60w. ayrıca AMD olan eski kasa sanırım, numpad yok ve görüntüsü ve kamerası daha kötü diye okumuştum.

Sizinle benzer ihtiyaçlardan dolayı Huawei Matebook D16 aldım; ince, hafif, şarj cihazı küçük yani kolay taşınabilirlik ve şık olması benim ilk önceliğimdi. Oyun oynamadığım için iris Xe işimi görüyor ki işlemci gücü gerektiren oyunların bazılarını 12700H sayesinde oynatabiliyosunuz.

Kaldı ki iş için kullanımda önceliklerden biri de batarya, iris Xe yerine bir NVIDIA kart olsa batarya süresi aynı olmayacaktı eminim, aynı şekilde ağırlık ve taşınabilirlikten de feragat etmeniz gerekcekti.

Aklınıza takılan diğer bir konu; ekran kartı olmayan 10.000 TL'lik bilgisayarla aynı işlemciyi koyan Huawei pahalı demişsiniz, 12700H olan o fiyatlarda bir bilgisayar yok, bir önceki 11.nesil işlemci olanları bile 15.000 bandında bulabiliyorsunuz.

Neden D15 yerine D16 tercih ettim?
1.daha performanslı bir işlemci.
2.bende Zoom kullanıyorum D15'in klavyesine gizli kamerası görüntülü görüşmede aşağıdan yukarı berbat bir açı sunuyor.
3.benim için numeric klavye de önemliydi.
4.ekran boyutu.

Ekleme: Sanırım bir iş bilgisayarı olarak sadece mimarların falan ihtiyaçlarını karşılamıyor, logo Office falan kullanan, toplantılara götüren, görüntülü görüşme yapan biriyseniz Matebook D16 ihtiyaçlarınızı karşılıyor, aradaki farklar sizin için önemli değilse Matebook D15 modeli de karşılar. Tabii ki herkes gibi benim de gönlümden geçerdi MacBook M.2 almak ama bu konuya girmiyorum sabaha kadar dertleşebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı