21.000TL bütçe ile bilgisayar toplama

agus3ray

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ekte gördüğünüz bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Eksik gördüğünüz ya da topladığınız başka sistemler varsa benimle paylaşın lütfen. Öneri ve fikirlerinize açığım.

Dosya Ekleri

• 9B1EEF96-124B-4E91-ACDB-8F7D861352F4.png
    67,5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:

21585 TL

İşlemci şu an stokta yok. Yakın zamanda gelecektir diye umuyorum.

Son düzenleme:
RAM, kasa ve işlemci soğutucu seçimleriniz biraz yanlış olmuş gibi. RAM'lerinizi CL16 olan bir kit ile değiştirin muhakkak. Kasa ve işlemci soğutucunuz biraz fazla pahalı. Biraz daha uygun fiyatlı bir kasa ve işlemci soğutucuya yönelin bence. İşlemci soğutucu olarak 240MM olan bir model, her türlü işinizi görecektir. Gereksiz yere 360MM' ye para vermeyin. Ve bunlardan arttırdığınız miktarı SSD ve PSU'ya harcayın. SSD olarak Samsung 970 Evo Plus 1TB modelini almaya çalışın. PSU olarak en az 750 Watt ve 80 Plus Gold sertifikalı bir model almaya çalışın. Kasa içinse 750-800 TL'ye çok güzel kasalar bulunabilir.

O bütçede daha iyi bir sistem toplanır diye düşünüyorum.
Benim topladığım sistemden + olarak ne yönü var beni aydınlatabilir misiniz? Bir de ekstra olarak bir sorum olacak CS:GO yu düşük çözünürlük ve düşük grafiklerde oynadığımda bu tarz ortalamanın üstündeki sistemlerde herhangi bir fps düşüklüğü darboğaz yaşar mıyım?
İlginiz için teşekkürler.

İlk olarak topladığım sistemde 750W 80+ Gold modüler bir PSU var. Ryzen 7 5800X ise İ7 10700K'dan çok daha güçlü bir işlemci. Ayrıca yanlış bilmiyorsam PF360 TH360'dan daha iyi bir soğutucu. Ekran kartı tarafında ise bence sizin attığınız ekran kartından görüntü olarak daha güzel. Son olarak ne kadar önemlidir bilmiyorum fakat RAM'ler RGB.

Böyle bir sisteme 2k monitör almam şartmı yoksa 280hz 1080p monitör almam mantıklı mı sizce peki daha çok rekabetçi çevrimiçi oyunlar oynuyorum

Böyle bir sisteme 2k monitör almam şartmı yoksa 280hz 1080p monitör almam mantıklı mı sizce peki daha çok rekabetçi çevrimiçi oyunlar oynuyorum
Sadece rekabetçi oyun oynarım derseniz 280 hz bir monitör alabilirsiniz. Fakat böyle bir sisteme 2K yakışır. İleride çıkan hikayeli oyunları 3080'li sistemde 1080P çözünürlükte oynamanızı önermem.

Çok daha güçlü işlemci demeyelim lütfen O parayı 5800 e vereceğine i9 10900k al daha iyi.
Monitör olarak bu sisteme 1080p ayıp olur, en az 2k almanız lazım. Eğer genelde online oyun oynuyorsanız da bu sistem abartı bence daha ucuz bir sisteme yönelin.

Açıkcası uzun süre götürmesi için istiyorum on senelik toplama bir bilgisayarım var ve son günlerini yaşıyor. Daha ucuz bütçeli önerebileceğiniz bir sistem varsa fikirlerinize açığım

@388138 on oyundan altısında i9 10900K, dördünde R7 5800X geçiyor diyebilirim. İ9 10900K ise o altı oyunda 2-3 FPS'le geçiyor. 2-3 FPS için 400 TL vermeyi mantıklı bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…