Benim amacım oyun ve film izleme ben kullanımının güzel olup olmadığını merak ediyorum internetten izlediğim videolarda çok güzel duruyor bir de bana ıps in ne olduğunu açıklarsanız sevinirim.16:9 video izlerken yan taraflar siyah olacaktır. Ancak çoğu film 21:9 formatında çekiliyor. Filmleri tam ekran izleyebilirsiniz.
Monitör seçiminde aslında önemli olan şey amaç. Mesela müzik prodüksiyonunda mikser üzerinden daha fazla kanal görüntüleme gibi bir avantajı var. Veya oyun oynarken 21:9 zevkli olduğu söyleniyor ben çok oyun oynayan birisi değilim. Monitörü almakta amacınızı yazarsanız burada daha sağlıklı cevap alabilirsiniz.
Ekran açıkken hatta oyun açıkken atarsanız sevinirim. Ben media markt da görmüştüm de benim çok hoşuma gitti açıkcası da ips ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.Merhaba Lg 25um58-f sahibiyim. Özellik olarak dediğiniz gibi 21:9 2560x1080 ve ek özellikler öncelikle monitörü kesinlikle tavsiye ederim. İnternette bilip bilmeden yorum yapanlara aldırış etmeyin. Ancak kullanıp görmenizde fayda olabilir çünkü monitörün yüksekliği (bence gayet yeterli) biraz az. 2560x1080 konusunda ise monitör kesinlikle full hd değil 2k da değil, ortası. Çünkü diğer monitörlere göre geniş ama alçak yani daha fazla piksel toplanmış oluyor. Benim diyeceğim bu kadar karar sizin fotoğraflarını atabilirim isterseniz.
Çok teşekkür ederim yaz gibi dolar rahatlayınca alacağım.Merhaba öncelikle söylemem gereken şey bazı oyunlar 21:9 veya 2560x1080 olmayabiliyor bu durumda minimum ~ 1600x900 çözünürlük olmalı bu çözünürlükte olursa monitör yazılımını kurup tam ekran yapabiliyorsunuz.Eki Görüntüle 200042 (monitör yazılımı) hem yazılım ekstra şeylerde sunuyor.Eki Görüntüle 200044
Hangi programın her açılışta nerede olacağını seçebiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 200045
Ekranı nasıl kullanacağınızı seçebiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 200047
Monitörün kendi menüsü.Eki Görüntüle 200048
Monitörün ayar kistesi geniş hepsini söylemem gerekmez diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 200049
Eki Görüntüle 200050
Ben pikseller dikey olarak hesaplanıyor diye biliyordum ama 1080 p ile 2K arasında mı? Yani 1080p den daha mı iyi?2560x1980, 1080p değil. p ifadesi 16:9 orana sahip olanlar için kullanılır. 21:9'un herhangi bir p değeri yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.