Sıkıntıdan kasıt performans anlamında mı yoksa görüntü formatından dolayı mı?3050'de çok sıkıntı yaşayacağınızı sanma ama yaşarsanız laptop ekranını kapatabilirsiniz.
Edit: zaten kapatacakmışsınız şimdi gördüm. Oyun oynarken sıkıntı yaşarsınız gibime geliyor. Kullanımda sıkıntı olmaz.
Teşekkür ederim. AAA oyunları pek oynayan biri değilim. Oynarsam ve performans yetersiz olursa FHD düşürüp oynayabilirim.Format tarafında sıkıntı olmaz. Zaten 2K bir ekranınız varmış. RDR2 gibi grafik isteyen AAA oyunları oynamadığınızı varsayıyorum. Bu sebeple sıkıntı olmayacaktır. Ancak dediğim gibi Viewsonic modeline göre oyun performansında düşüş olur.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla örneğin Rocket League'de 2K 165 FPS sorunsuz oynayabilirken muhtemelen buna geçince 144 veya 120'de oynayabileceğim. Çok teşekkürler yardımlar için.Yanlardan neredeyse 1000 piksel uzuyor, performansa ciddi bir etkisi olacaktır. %10 belki daha fazla FPS düşüşü olacaktır. Ek olarak 3050'nin 4GB VRAM'i sınırda, daha fazla olumsuz etkilenebilir.
Tabii oynadığınız oyunlarda FPS uçuyor ise yine oynanabilir olacak.
Performans anlamında. Görüntü formatını desteklemeyen oyunlar da olacaktır tabi. Onlarda da ekranı ortalar kenarlar siyah kalır sıkıntı olmaz.Sıkıntıdan kasıt performans anlamında mı yoksa görüntü formatından dolayı mı?
Çoğu oyunu zaten 60 veya 90 FPS e sabitleyip oynuyorum. Cihaz o yüzden çok zorlanmıyordu.
Eğer format yüzünden olur diyorsanız denemeden bilemeyeceğim.
RL ağır bir oyun olmadığı için 165 FPS verirken kartın tamamını kullanmıyor olabilir, misal şimdi 165FPS verirken %80 civarı kullanıyordur, çözünürlük artıșı ile kullanım artacak ama o %20'lik kısmı kullandığın için yine aynı FPS'yi alacaksın. Tabii FPS 165'e sabitse, %100 kullanımda bu kadar verebiliyorsa elbette düşecek.Teşekkür ederim. AAA oyunları pek oynayan biri değilim. Oynarsam ve performans yetersiz olursa FHD düşürüp oynayabilirim.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla örneğin Rocket League'de 2K 165 FPS sorunsuz oynayabilirken muhtemelen buna geçince 144 veya 120'de oynayabileceğim. Çok teşekkürler yardımlar için.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Benim için kabul edilebilir bir performans düşüşü.RL ağır bir oyun olmadığı için 165 FPS verirken kartın tamamını kullanmıyor olabilir, misal şimdi 165FPS verirken %80 civarı kullanıyordur, çözünürlük artıșı ile kullanım artacak ama o %20'lik kısmı kullandığın için yine aynı FPS'yi alacaksın. Tabii FPS 165'e sabitse, %100 kullanımda bu kadar verebiliyorsa elbette düşecek.
AAA oyun oynamıyorsan sorun olmayacaktır, FHD'a düşürme ihtiyacı hissetmeyeceğini düşünüyorum.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Benim için kabul edilebilir bir performans düşüşü.
Monitörü aynı zamanda iş için de kullanacağım. Excel tabloları, mailler, Webex görüşmeleri derken ekranın formatı çok işime yarayacak muhtemelen.