Yardimedin31
Decapat
RAM alsam anakarta uyar mı, anakart kasaya uyar mı falan hiçbir şey bilmiyorum. 2100 bütçem var. Fortnite, LoL, CSGO oynamak istiyorum. 8 GB RAM olsun. Yapabilir misiniz arkadaşlar?
1800 TL'lik bir sistem mümkün mü peki? Olabildiğince düşük almaya çalışıyorum ama oyun kalitesi de iyi olsun istiyorum.Buyrun size kendim hazırlamış olduğum PC'yi göstereyim: Eki Görüntüle 396733
Bu PC ile PUBG'yi bile düşük ayarlarda veya orta ayarlarda rahat oynayabilirsiniz.
Buyrun size linkide atayım buradan istediğiniz gibi PC'yi düzenleyebilirsiniz: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
Xeon sistem kurulabilir fakat çok ileriye dönük bir sistem olmaz, Aliexpress'ten alırken vergi vs. uğraşmanız gerekebilir ve parçalardan bazıları sıfır olmayacak. Göze alıyorsanız Xeon e5 1620 (280₺) + X79 anakart (500₺) + 2x4gb ECC RAM (160₺) + 120gb SSD (110₺) + RX 470D veya GTX 960 4gb (500₺) + 400w PSU - kasa (340₺) + CPU soğutucu (90₺) olarak yaklaşık 1900₺'ye sistem toplanabilir. İşlemci, anakart, ekran kartı, RAM'ler ve CPU soğutucu Aliexpress üzerinden alınacak. Yeni kullanıcı indirimi ve vergilerle 2000₺'ye denk gelebilir. Fakat kesinlikle yukarıdaki sistemden çok daha performanslı olacaktır.1800 TL'lik bir sistem mümkün mü peki? Olabildiğince düşük almaya çalışıyorum ama oyun kalitesi de iyi olsun istiyorum.
Benim önerdiğim sistemden alt fiyata zor olabilir. Malum ekran kartı fiyatları almış başını gidiyor.1800 TL'lik bir sistem mümkün mü peki? Olabildiğince düşük almaya çalışıyorum ama oyun kalitesi de iyi olsun istiyorum.
Affedersiniz fakat ekran kartını koymayı unutmuş olabilirmisiniz?Buyrun size kendim hazırlamış olduğum PC'yi göstereyim: Eki Görüntüle 396733
Bu PC ile PUBG'yi bile düşük ayarlarda veya orta ayarlarda rahat oynayabilirsiniz.
Buyrun size linkide atayım buradan istediğiniz gibi PC'yi düzenleyebilirsiniz: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
Eski sistem almak tabii ki iyi değil fakat asla ve asla almayın ne demek? DDR3 RAM zor bulunabilir demekle neyi kastediyorsun? Tam tersi yeni bellek teknolojilerinden dolayı piyasaya DDR3 RAM'ler dökülecek ucuz fiyata. Zaten 16gb sonrası bir işe yaramaz. Hem de bu anakarta ECC RAM takabiliyorsun, yani daha ucuz. 150 kağıt daha verirse 4 kanal 16gb sistem oluyor, senin önerdiğin sistem ileriye yönelik zaten bunu belirttim yukarıda, ama ileride kesin bir işlemci ya da ekran kartı yükseltmesi yapılmayacaksa benim belirttiğim sistemi almak en mantıklı tercih. Ryzen 2200g 4 çekirdek 4 izlek 3.5ghz bir işlemci. Xeon e5 1620 4 çekirdek 8 izlek 3.6ghz bir işlemci ve 4 kanal imkanı da sunuyor. RX 470D veya GTX 960'la Vega 8'i karşılaştırmıyorum bile.Önerim bu 2019 yılında DDR3 sistem asla ve asla almayın. Çünkü zamanla PC'yi yükseltmek istersiniz ondan DDR3 RAM zor bulunabilir.
Benim önerdiğim sistemden alt fiyata zor olabilir. Malum ekran kartı fiyatları almış başını gidiyor.![]()
İşlemcinin dahili grafiğini kullanacaksın (Vega 8), bir nebze çift ram sayesinde idare edebilir. Vega 8 dual channel yazarak oyun testlerine YouTube üzerinden bak, aşağı yukarı aynı performansı alırsın o sistemle.Affedersiniz fakat ekran kartını koymayı unutmuş olabilirmisiniz?
Kardeşim bu işte yeniysen hazır toplanmış sistem al veya yukarıdaki arkadaşın belirttiği sistemi al. O sistemler otomatikman uyumlu oluyor siteden falan toplarsan. Herşeyi öğrenmen uzun sürer. Özetle Ryzen işlemciler AM4 soket tipi ve anakart da buna uygun olarak AM4 soket olmalı. Günümüzde Mini PC anakartları hariç her anakart her türlü yeni ekran kartını destekler. Güçlü bir ekran kartı alacaksan PSU 80+ verimlilikte en az 400w olmalı. İşlemci - ekran kartı uyumunu interneten araştır. Örneğin Ryzen 2200g RX 570 - GTX 1060 ekran kartlarını zorlar. İşletim sistemi lisansı internette 20-30₺'ye satılıyor. USB veya DVD aracılığıyla kurup lisansı gireceksin.Hayatımda ilk defa toplama işine girişeceğim. Cidden hiçbir şey bilmiyorum. Ana lartla ekran kartı nasıl uyumlu olucak PSU nasıl seçilecek bilmiyorum. RAM kolay DDR4 destekliyse DDR4. Fakat sistemi aldığımda çalışmamasından korkuyorum. 2.El almaya niyetim yok riske girmek istemiyorum. Mesela işletim sistemi almam gerekiyor mu ? PSU nasıl seçerim işlemci ekran kartı vs uyumlarını nasıl sağlarım? Yardım ederseniz sevinirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.