2100 TL Sistem Toplama

Kardeşim bu işte yeniysen hazır toplanmış sistem al veya yukarıdaki arkadaşın belirttiği sistemi al. O sistemler otomatikman uyumlu oluyor siteden falan toplarsan. Herşeyi öğrenmen uzun sürer. Özetle Ryzen işlemciler AM4 soket tipi ve anakart da buna uygun olarak AM4 soket olmalı. Günümüzde Mini PC anakartları hariç her anakart her türlü yeni ekran kartını destekler. Güçlü bir ekran kartı alacaksan PSU 80+ verimlilikte en az 400w olmalı. İşlemci - ekran kartı uyumunu interneten araştır. Örneğin Ryzen 2200g RX 570 - GTX 1060 ekran kartlarını zorlar. İşletim sistemi lisansı internette 20-30₺'ye satılıyor. USB veya DVD aracılığıyla kurup lisansı gireceksin.
Şu sistem nasıl: PCH-ALPHA-MAA/R3 2200G/AMD Vega 8 Grafik İşlemcisi/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA birde işletim sistemi satın almak zorundayım değil mi? Olmadan olmaz yani. Ve belirtilen sistemlerde ekran kartı yok zorunlu bir şey değil mi arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla

Şu sistem nasıl: PCH-ALPHA-MAA/R3 2200G/AMD Vega 8 Grafik İşlemcisi/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA birde işletim sistemi satın almak zorundayım değil mi? Olmadan olmaz yani. Ve belirtilen sistemlerde ekran kartı yok zorunlu bir şey değil mi arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla
Yukarıda yazdıklarımı okumuyorsun herhalde. Ryzen 2200g dahili grafik işlemci içeriyor. Yani ekran kartına ihtiyacın yok.
Eğer ileride harici ekran kartı alacağım diyorsan belirttiğin sistem güzel. Eğer alayım beni idare etsin yükseltme de yapmayacağım diyorsan;
Teknobiyotik TV Intel Kaby Lake G4560 3.6 GHz, GT1030 2GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC bu sistem daha performanslı. Fakat yine dediğim gibi ileride yeni oyunlar için Ryzen sisteme sadece ekran kartı alacaksın, Intel sistemde işlemci ve ekran kartını satıp yeni işlemci ve ekran kartı alacaksın. Ona göre ver kararını. İşletim sistemi lisansı pahalı değil 20-30₺'ye alabilirsin.

Yukarıda yazdıklarımı okumuyorsun herhalde. Ryzen 2200g dahili grafik işlemci içeriyor. Yani ekran kartına ihtiyacın yok.
Eğer ileride harici ekran kartı alacağım diyorsan belirttiğin sistem güzel. Eğer alayım beni idare etsin yükseltme de yapmayacağım diyorsan;
Teknobiyotik TV Intel Kaby Lake G4560 3.6 GHz, GT1030 2GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC bu sistem daha performanslı. Fakat yine dediğim gibi ileride yeni oyunlar için Ryzen sisteme sadece ekran kartı alacaksın, Intel sistemde işlemci ve ekran kartını satıp yeni işlemci ve ekran kartı alacaksın. Ona göre ver kararını. İşletim sistemi lisansı pahalı değil 20-30₺'ye alabilirsin.
Belirttiğim sistemden HDD çıkartıp kendim alsam sıkıntı olur mu ana kart HDD uyumu diye birşey var mı ?

Belirttiğim sistemden HDD çıkartıp kendim alsam sıkıntı olur mu ana kart HDD uyumu diye birşey var mı ?
HDD uyumu diye birşey yoktur. PC'niz hızlı olsun diyorsanız SSD almanızı tavsiye ederim.
Eski sistem almak tabii ki iyi değil fakat asla ve asla almayın ne demek? DDR3 RAM zor bulunabilir demekle neyi kastediyorsun? Tam tersi yeni bellek teknolojilerinden dolayı piyasaya DDR3 RAM'ler dökülecek ucuz fiyata. Zaten 16gb sonrası bir işe yaramaz. Hem de bu anakarta ECC RAM takabiliyorsun, yani daha ucuz. 150 kağıt daha verirse 4 kanal 16gb sistem oluyor, senin önerdiğin sistem ileriye yönelik zaten bunu belirttim yukarıda, ama ileride kesin bir işlemci ya da ekran kartı yükseltmesi yapılmayacaksa benim belirttiğim sistemi almak en mantıklı tercih. Ryzen 2200g 4 çekirdek 4 izlek 3.5ghz bir işlemci. Xeon e5 1620 4 çekirdek 8 izlek 3.6ghz bir işlemci ve 4 kanal imkanı da sunuyor. RX 470D veya GTX 960'la Vega 8'i karşılaştırmıyorum bile.

İşlemcinin dahili grafiğini kullanacaksın (Vega 8), bir nebze çift ram sayesinde idare edebilir. Vega 8 dual channel yazarak oyun testlerine YouTube üzerinden bak, aşağı yukarı aynı performansı alırsın o sistemle.
DDR3 RAM'lerde genellikle 1333 ve 1600 mhz olduğu için DDR4 almasını önerdim. Buyrun size 1600 mhz ve 3000 mhz RAM fps testi atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orda DDR4 ram kullanmış ama mhz değişikliği var. DDR4 RAM'lerde minimum 2133 mhz olduğu için ve daha güncel olduğu için DDR4 tavsiye ettim. :)

Son düzenleme:
HDD uyumu diye birşey yoktur. PC'niz hızlı olsun diyorsanız SSD almanızı tavsiye ederim.

DDR3 RAM'lerde genellikle 1333 ve 1600 mhz olduğu için DDR4 almasını önerdim. Buyrun size 1600 mhz ve 3000 mhz RAM fps testi atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Orda DDR4 ram kullanmış ama mhz değişikliği var. DDR4 RAM'lerde minimum 2133 mhz olduğu için ve daha güncel olduğu için DDR4 tavsiye ettim. :)

Sizide çok uğraştırdım fakat arkadaşıma sordum HDD değişirsen PSU sıkıntısı yaşıyabilirsin dedi. Ama kendisi sistemi görmedi. Doğru mudur ? Eğer öyleyse kasayıda değiştiricem. Ve 550 tl maksimum monitör öneriniz var mıdır bu sistemle?PCH-ALPHA-MAA/R3 2200G/AMD Vega 8 Grafik İşlemcisi/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Yanlış Bilgilendirme
Sizide çok uğraştırdım fakat arkadaşıma sordum HDD değişirsen PSU sıkıntısı yaşıyabilirsin dedi. Ama kendisi sistemi görmedi. Doğru mudur ? Eğer öyleyse kasayıda değiştiricem. Ve 550 tl maksimum monitör öneriniz var mıdır bu sistemle?PCH-ALPHA-MAA/R3 2200G/AMD Vega 8 Grafik İşlemcisi/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Sistemde SSD olsaydı daha güzel olabilirdi. En azından 120 GB SSD olsaydı. HDD ile PSU'nun hiçbir alakası yoktur.
şu anlık bunları buldum güzel olarak: ASUS VP228DE 21.5" 5ms VGA LED 1920x1080 Monitör | ITOPYA
1. verdiğimi (Asus'u) pek önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sen o yazıda DDR3 RAM bulamazsın yükseltme yapmazsın yazdın, hızı tartışmadık. Ve arkadaş profesyonel bir sistem toplamayacağı için RAM hızı 1-2 FPS etki ile sınırlı kalacaktır. Ayrıca benim önerdiğim sistem 4 kanal RAM kullanıyor, onu da hesaba kat.
sistemde SSD olsaydı daha güzel olabilirdi. En azından 120 GB SSD olsaydı. HDD ile PSU'nun hiçbir alakası yoktur.
şu anlık bunları buldum güzel olarak: ASUS VP228DE 21.5" 5ms VGA LED 1920x1080 Monitör | ITOPYA
1. verdiğimi (Asus'u) pek önermem.
HDD ile PSU'nun hiçbir alakası yoktur ne demek ya? SATA Power kablosunu çıkar o zaman kasandan bakalım ne oluyor. Lütfen yanlış bilgi vermeden önce araştır.
Modern HDD'ler ve SSD'ler SATA Power ve SATA Data olmak üzere iki kablo kullanırlar, yani ortak kablolar olduğu için sıkıntı olmaz, HDD'den çıkarıp SSD'ye takabilirsin. Monitör olarak VA veya IPS Panel, Full HD ve 21,5" kriterlerinde herhangi bir monitörü alabilirsin. Online oyunları ciddi bir şekilde oynuyorsan (e-spor tarzı) gecikme süresi düşük (1ms) monitörlere bak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı