21000 TL oyun sistemi toplama

  • Konuyu başlatan kadir2101
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Render istiyorsanız RAM 32 ya da 64 alınmalı ama bence sistem böylece alınmalı. Sonuçta o kadar para veriyorsanız ileride ( Çok ileride ) RAM yetmediğinde yenileri ile değiştirebilirsiniz. Asıl önemli olan sistemi aldıktan sonra foto atmanız. :D Her yerde 21000 TL' lik PC olmuyor çünkü. :D
 
@Edwin Hubble
Ne yazık kı siz biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Yada asus ile iletişime geçmenizi. 2 adet i7 5960x takılabiliyor. Uyum var z10pe-d16/2l/10g-2t modelli anakartta. Ayriyeten birden fazla ekran alıcağımı belirtmiştim. Buradan aslında birden fazla oyun haricide ağır programlar açılıcağını anlamanızı beklemiştim ama benim hatam olsa gerek bu konuyu belirtmediğim için. Madem konusu açıldı. Oyunları ultra ayarlarda 2k ve 4k ( ekranı aldığım zaman ) oynamak istiyorum fakat herzaman ne oynarsam oyniyim sürekli diğer ekranımda benim başka bir program açık olur. Bu genelde ağır programlardır. Ve ekstradan müzik sosyal medya film youtube tarzı yerler sürekli açıktır. Buda şuanki bilgisayarım üzerinen konuşmak gerekirse dehşet bir sıcaklık ve zorlama söz konusu. Bu alıcağım bilgisayarda i7 5960x tabi bunları kaldırır rahat ama. Kullanım tarzımı anlatmam gerekirse 2 veya 3 adet full+ full oyunu aynı anda açmak gibi kullanıyorum. İ7 dahi olsa tek başına zorlanıcağını tahmin edersiniz.

Çok uzun zamandır server anakartları hakkında bilgi topluyorum i7 destekli sadece 3 adet anakart ve size yazdığım z10pe-d16/2l/10g-2t en üst modelidir. Bu modellde sli desteklemediği sadece server için tasarlandığı için tercih etmedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye dostum cift islemcide senin kafandaki gibi bir is bolumu olmuyor coklu thread desteginin iyi olması lazım. Yani bir islemcide oyun oynayayım diger isleri yapayım yetmedigi yerde digeri devreye girsin. O da baska birsey icin calıssın gibi bir mantık yok iki ayrı sistem kurarsın o ayrı.

Asus ne dedi sana tak bakalım o sistemi acabiliyor musun :) Dehşete düsme sonra bak simdi bu linklerde olceklenebilirlik kısmına gozat bakalım:

2x 5960x benzeri 2011v3 soket islemciler bu anakartlarda calısamaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yine hayali sistem. Alabilirseniz ne mutlu.
 
Scarface hocam rica etsem bilgisayarinizin masaüstü duvar kağıdıni atabilirmisiniz ?
 
10 bin liralık bir sistemlerde ayni şeyler yapılabilir.
Bence paranızı gereksizce harcamayın ama yinede seçim size kalmış.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı