2133 MHz RAM 1333 MHz'de çalışıyor

Selim Ateş

Kilopat
Merhaba Asus Crosshair V Formula Z anakart üzerinde AMD FX 9370 işlemci ile birlikte kullandığım 2133 MHz Gskill Ripjaws bellekler stok BIOS ayarlarında 1333 MHz olarak çalışıyor. İşlemci 1866 MHz'e kadar overclock olmadan destekliyor. Overclock yapmadan bu bellekleri işlemcinin izin verdiği en yüksek MHz değerinde çalıştırmak için BIOS ayarlarım ne olmalı? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden başlat bilgisayar'ı Del tuşuna arka arkaya bas XMP Yazısı görüceksin on-off açık duruma "on" duruma getir Profile 1 seç o zaman kendi hızına döner Ram tavisiyem XMP dışına çıkıp kendin başka bir ayar girme çok büyük fark olmadıktan sonra

Yeniden başlat bilgisayar'ı Del tuşuna arka arkaya bas XMP Yazısı görüceksin on-off açık duruma "on" duruma getir Profile 1 seç o zaman kendi hızına döner Ram tavisiyem XMP dışına çıkıp kendin başka bir ayar girme çok büyük fark olmadıktan sonra
Sistem Amd hocam belirttiğim üzere ... Xmp??
Amd de D.O.C.P biosdan seçiyorum iki tane profil önüme geliyor biri 2133 diğeri 2134 ikisin de denedim ama sistem donuyor maalesef

Son düzenleme:
Evet, XMP. Ben bendekini XMP Profil 2'de kullanıyorum, ama AMD D.O.C.P. de doğru. 1866 seçeneği yok mu yani? Biraz daha kurcala, eğer değilse advanced moda gir falan, olması lazım. Eğer hiç bulamazsan son çare RAM'inin tam CL, MHZ ve voltaj değerlerini sitesinden bulup manuel olarak girersin.

Evet, XMP. Ben bendekini XMP Profil 2'de kullanıyorum, ama AMD D.O.C.P. de doğru. 1866 seçeneği yok mu yani? Biraz daha kurcala, eğer değilse advanced moda gir falan, olması lazım. Eğer hiç bulamazsan son çare RAM'inin tam CL, MHZ ve voltaj değerlerini sitesinden bulup manuel olarak girersin.
Var iki adet profil var biri 2133 diğeri 2134 MHz 1866 da profil yok ama tabi frekans olarak seçebilirsin ncak bu freakans da bellek saat hızları ile ilgili gskill sitesinde herhangi bir şey maalesef yok tüm frekansları denedim kiminde donuyor pc kiminde hiç açılmıyor işlemci ve anakart desteği olmasına rağmen bellekleri en azından 1866 da kulanamamak can sıkıcı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı