2133 Mhz RAM yanına daha yüksek takılır mı?

Arkadaşlar cevabını vermiş. 2133 Mhz bulamazsan 2400 Mhz al. Uyumsuzluk olmaz ama aldigin 2400 MHZ RAM'in hızı da 2133 Mhz olur.

CL gibi degerlere dikkat ederek al.
Hocam benimki CL14 ama piyasada 2400 MHZ'in CL15 harici de sürümü yok.

Ne şanssızım ya böyle ya?

Ne yapsam?

Hocam benimki CL14 ama piyasada 2400 MHZ'in CL15 harici de sürümü yok.

Ne şanssızım ya böyle ya?

Ne yapsam?
Alabilirsiniz 2133 MHz frekansta CL14 olarak çalıştırmayı denersiniz olmaz ise ikisi de CL15 çalışır ve gözle fark edemeyeceğiniz kadar ufak farklar olduğu için hiçbir problem olmaz.

Belleklerde bazen sorun olabiliyor. Bazen hiç alakasız markaların bellekleri uyumlu çalışırken bazen ise koduna kadar aynı olan bellekler uyumsuzluk yaratıyor. Ama yinede koduna-frekansına ve CL değerlerine aynı almaya dikkat edin ama pek bulunmuyor galiba piyasada.

Belleklerde bazen sorun olabiliyor. Bazen hiç alakasız markaların bellekleri uyumlu çalışırken bazen ise koduna kadar aynı olan bellekler uyumsuzluk yaratıyor. Ama yinede koduna-frekansına ve CL değerlerine aynı almaya dikkat edin ama pek bulunmuyor galiba piyasada.
Hocam MHZ 2133 ben anca 2400 bulabildim. CL14 şuanki ben CL15 bulabildim.

300 küsür de para vericem çalışmama gibi bir durum yaşar mıyım? Patlamasın elimde?

Hocam MHZ 2133 ben anca 2400 bulabildim. CL14 şuanki ben CL15 bulabildim.

300 küsür de para vericem çalışmama gibi bir durum yaşar mıyım? Patlamasın elimde?
Bak ne yap biliyor musun ben de 8 gb 2133 corsair ram arıyordum bu ramden 1 tane 8gb lik sistemimde takiliydi. Dedim 16 gb yapayim. Baktim 2133 mhz ram fiyatları 3000 mhz ramlerden daha pahali. Gittim ilk once corsair 3000 mhz 8gb ramlerden aldim. Taktim sisteme otomatikman anakart ram hizini 2133 mhz olarak ayarladi. 2133 ile 3000 mhz ramler birlikte calisti. Sistemde donma vesaire olmadi ramler uyumlu çalıştı. Ama ben bir tane daha 3000 mhz 8gb ram siparisi gectim cunku ileride sistem upgrade yaparsam en azindan ramler benle kalir diye. Simdi iki tane 3000 mhz rami sistemimde 2400mhz hızında calistiriyorum(anakartim h110m bu arada 2133 mhz anakartta 2400 mhz hiz alabiliyorsun). Bu sayede ilerde sistem degissem dahi ramleri satmam yeni sistemime tasirim diye planladim. Sana tavsiyem benim planim gibi yapabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı