2133 ve 3000 MHz RAM dual channel çalışır mı?

MrIronstone

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Ben zamanında ilerde dual channel yaparım dediğim için 2x4GB RAM olmak yerine 1x8GB RAM almıştım. Anakartım 2133MHz destekliyor ama ben arada çok fark olmadığı için 2400 MHz almıştım, olur da ilerde anakartı değiştirsem falan diye. Bekledinildiği gibi 2400 MHz olan RAM sistemde 2133 MHz çalışıyor. Şimdi ikinci 8 GB RAM'i alıp 16 GB ve dual channel yapmak istiyorum. 2133 MHz'den yüksek alsam bile yine 2133'de çalışacağı için 3000'lükler şu an indirimde ve aynı fiyata Hepsiburada'da. Gecikme ve vollaj değeri aynı olan ama hızları farklı olan 2 farklı markadan -sahip olduğum Kingston almak istediğim Corsair- RAM'ler dual channel çalışır mı?

3000 MHz'deki gecikme değeri aynı olmaz 2133'de. Yüksek ihtimalle aynı değerde çalışacaktır fakat garanti çalışacak diyemeyiz. Sorunsuz bir deneyim için, mevcut olan RAM'den almanız daha iyi olur.

Size attığım Cpu-Z görüntüsünde Ram'imin kodunu görüyorsunuz. Ben bunu araştırdım birebir aynısı satılmıyor. Benimkisi KHX ile başlıyor piyasadakilerin hepsi HX ile başlıyor. Birebir aynısı olarak gözüken bu var Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8 Fiyatı ama bunun da kodu
HX424C15FB2/8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…