2150 TL G4560'lı sistem toplama

Hocam sizin topladığınız G4560+GT 1030+8GB RAM'li sistem yüksek FPS verecektir zaten de hem kalitesiz parçları var hem de güncel değil. Yani ileride geliştirmek istediğiniz zaman yeni bir anakart almak zorunda kalacaksınız.

PSU'da aynı şekilde. Benim önerdiğim Aerocool VX400W PSU'ya GTX 1050 TI bile takabilrsiniz ileride. Yani demek istediğim o sistemi alınca ileride masraf yapmanız gerekecek.

En baştan biraz fazla verip ileride uğraşmamak en iyisi olacaktır.

G5400'ü o sisteme ekleyemezsiniz. Eski nesil anakart var o sistemde. Asus H310M-K da almanız gerekir yanında.

Hocam sizin topladığınız G4560+GT 1030+8GB RAM'li sistem yüksek FPS verecektir zaten de hem kalitesiz parçları var hem de güncel değil. Yani ileride geliştirmek istediğiniz zaman yeni bir anakart almak zorunda kalacaksınız.

PSU'da aynı şekilde. Benim önerdiğim Aerocool VX400W PSU'ya GTX 1050 TI bile takabilrsiniz ileride. Yani demek istediğim o sistemi alınca ileride masraf yapmanız gerekecek.

En baştan biraz fazla verip ileride uğraşmamak en iyisi olacaktır.

G5400'ü o sisteme ekleyemezsiniz. Eski nesil anakart var o sistemde. Asus H310M-K da almanız gerekir yanında.
Zaten 2 yıl sonra yeni sistem toplayacağım için ve TX 300W kasa çok ünlü ve dayanıklı kasa siz bilmezsiniz en sevdiğim kasa o benim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşınız on iki ise büyüğünüzün sözünü dinlemenizi tavsiye ederim. TX ünlü filan değildir. Gayet kalitesizdir.

Siz bilmezsiniz diyorsunuz fakat 6500 mesajımın en az 6000'i sistem toplama bölümünden gelmiştir. Anlayacağınız şu ana kadar çok fazla sistem topladım ve neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyorum.

Eğer başınızın dikine gitmek istiyorsanız sizi engellemeyeceğim. Yine de size tavsiyem bu konuyu size sistemi alacak kişiye okutmanız olacaktır. Mümkünse baştan sona.

Konun başında "Böyle bir sistem topladım. İyi mi kötü mü? Kötüyse tavsiye verebilir misiniz?"demişsiniz. Ben de kötü diyorum ve tavsiye veriyorum madem dinlemeyeceksiniz neden tavsiye istiyorsunuz?

İlla bu sistemi alacaksanız RAM'i daha bilindik bir marka seçip öyle alınız.

Son düzenleme:
Her şey FPS değildir. G5400, G4560'dan daha güçlü ve en önemlisi daha güncel bir işlemcidir.

FPS'i daha çok ekran kartınızın gücü belirleyecektir burada. GT 1030 yani. Kartın %100'ü ne kadar güç verebiliyorsa hepsini alacaksınız.

H310 anakart size fazladan FPS değil, güncellik katacaktır.

Bakın. Size son tavsiyemi vereceğim. Sizin için en faydalısı bu olacaktır.

Screenshot_1.png

X4 950 ile G4560'i aynı işlemciler olarak düşünün. İki yıl sonra yeni sistem alacağım diyorsunuz ya. Eğer bu sistemi alırsanız tek yapmanız gereken işlemciyi değiştirmek olur.

AM4 soket olduğu için AMD'nin 2020 yılına kadar çıkaracağı tüm işlemcileri takabileceksiniz. Yani bunu bugün alırsanız 2020'de yeni sistem almanıza gerek kalmayacak, sadece yeni işlemci vs. takacaksınız ki bu da sizi çok büyük paralar vermekten kurtaracaktır.

Son düzenleme:
@Neko Hocam ben de sistem topluyorum da sizden fikir almak istedim. Malum bu sitede özel mesaj yok buradan yazıyorum. Elimde AliExpress ten aldığım GTX750Ti var. Buna uygun pek fazla bütçeyi aşmayacak bir sistem toplayabilir misiniz acaba? İşlemci olarak g4560 düşünüyordum ben de. Ram olarak da yine aliexpress de
Kingston Orijinal Ram Hiper Fury DIMM Siyah Bellek RAM 8 gb 16 gb DDR4 2400 mhz Masaüstü 288 pin 1.2 v Dahili Bellek Ram Için PC
Kingston Original Ram Hyper Fury DIMM Black Memory RAM 8GB 16GB DDR4 2400MHZ Desktop 288 pin 1.2V Internal Memory Ram For PC-in RAMs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard
Sürekli indirime giriyor şu an 380 lira mesela. Tavsiyelerinizi bekliyorum müsaitseniz tabi.

@Türkolog34 Başkasının konusu üzerinden yardım edemem maalesef ama yeni bir konu açıp beni etiketlerseniz size yardımcı olabilirim. Konuyu açarken noktalama işaretlerine ve büyük küçük harfe önem verin yoksa ceza yiyebilirsiniz ve sizinle iletişim kuramayız.

Neko abicim G5400 H310 120 GB SSD 8 GB RAM zorlar mısın? Bütçemi 2700 TL'ye çıkarttım kasadan ve PSU'dan kısabilirsiniz. Topladıktan 1 ay sonra 4 GB RAM'se 8'e ve HDD takarım hatta PSU'yu değiştiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Al bakalım.

Bu sistemde 240GB SSD var. Ben olsam bunu alırdım.
Screenshot_1.png

Bu sistemde ise 120GB SSD var.
Screenshot_2.png

Kasadan veya PSU'dan kısmadım. İleride değiştirmenize gerek yok onları. 8GB RAM var yani hemen RAM takviyesi yapmak zorunda değilsiniz.

Bu sisteme en fazla HDD ekleyebilirsiniz. Değişmesi gereken kalitesiz bir parçası yok.
Sizin için en faydalısı bu olacaktır.

screenshot_1-png.320616

X4 950 ile G4560'i aynı işlemciler olarak düşünün. İki yıl sonra yeni sistem alacağım diyorsunuz ya. Eğer bu sistemi alırsanız tek yapmanız gereken işlemciyi değiştirmek olur.

AM4 soket olduğu için AMD'nin 2020 yılına kadar çıkaracağı tüm işlemcileri takabileceksiniz. Yani bunu bugün alırsanız 2020'de yeni sistem almanıza gerek kalmayacak, sadece yeni işlemci vs. takacaksınız ki bu da sizi çok büyük paralar vermekten kurtaracaktır.

Bu söylediğimi de unutmayın ama.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı