21H2 sürümü sonrası bilgisayar reset atıyor

Format attım fakat değişen bir şey olmadı.
Dün bende reset attıktan sonra PC açılış ekranında BIOS kısmında bir güncelleme yaptı, ardından windows ekranı gelince de bir güncelleme yaptı. Biraz önce de BIOS a girdim RAM frekansları için, açılışta BIOS ayarlarınız sıfırlanmıştır gibi bir hata verdi aşşağıya ekliyorum. Nedir bu sorun kafayı yedirtecek. PC açılıp yada kapanırken görüntü anlık bir titreşimle gelip gidiyor(Tüplü televizyonların açılıp kapanması gibi) Ekran kartı ve işlemciniz nedir bu arada ?
[url=https://www.hizliresim.com/t6pwr6a] [/URL]
Temiz kurulum yapmayı deneyebilirsin. Çok sebebi olabilir reset atmasının donanımsal da olabilir yazılımsal da.
Sanırım son çare bunu deniycem

Son düzenleme:
Aygıt yöneticisine girip Ses, video ve oyun denetleyicilerinden, "AMD High Definition Audio Device" devre dışı bıraktım sorun şimdilik kesildi. Bir dene istersen umarım işine yarar.

Aygıt yöneticisine girip Ses, video ve oyun denetleyicilerinden, "AMD High Definition Audio Device" devre dışı bıraktım sorun şimdilik kesildi. Bir dene istersen umarım işine yarar.
Bende Nvidia high definition var. ICUE yazilimi, ekran karti driveri vs. gibi birseyler yaptim paslasalim sorunun devamliligiyla ilgili

Maalesef, ilk fırsatta Anakart değişimi yapacağım. Eğer olmazsa tek tek bütün parçaları değiştireceğim. Hiçbir çözüm yolu yok her şey denedim gece-gündüz ama nafile.
Anakart değişimine neden karar verdin ? Ben genelde PSU ağırlıklı sorunlar olduğunu gördüm bu sorunun, ama her parça neden olabiliyor bu reset olayına.
Bende 1 gündür yok ama biraz zaman geçemeden çözüldü diyemiyorum. Lisanslı Fences 3 diye bir program kullanıyorum masaüstü düzenleme programı. Onu kaldırdım tamamen genel olarak daha stabil durumda şuan için.

Biraz araştırdım ve sorunun Windows güncellemesi ile alakalı olmadığını anladım. Ayrıca Bios güncelledikten sonra daha sık olmaya başlamıştı. Resmen paranoyak oldum her parçadan şüpheleniyorum, umarım PC'ye zarar vermem sinirlenip. Güç kaynağını yeni değiştirdim alakası yok, tabii benim PC'de. Baktım olmuyor UPS alacağım. İnat ettim o sorun ortadan kalkacak. :) 1 günde anlaşılmaz bazen hiç olmuyor hata.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı