21v şarjlı matkap nasıl 18v yapılabilir?

Bu pillerin voltajı o zaman yüksek. 21 bölü 5 yapsak 4.2 volt çıkar. Tek bir pil çıkarsak yaklaşık 16 volta düşer.
Şarjlının içinde o voltajın düşmesini sağlayan bir direnç yada başka bir şey vardır belki. Yada motoru direkt 21v ile çalışıyordur. Bunlardan birini değiştirsek 18v ile düzgün çalışmasını sağlayabilir miyim?

Şarjlının içinde o voltajın düşmesini sağlayan bir direnç yada başka bir şey vardır belki. Yada motoru direkt 21v ile çalışıyordur. Bunlardan birini değiştirsek 18v ile düzgün çalışmasını sağlayabilir miyim?
O zamanda direkt matkabı söküp motora kaç volt geliyor diye kontrol etmek gerekir.
Pilleri değiştirip direkt aküden 18v verirsek bu seferde dediğiniz gibi içinde düşürücü eleman var ise voltaj bayağı bir düşeceği için matkapta bayılır.

Motor kömürsüz olduğundan dolayı şarjlıya direkt yapışık duruyor, tetiğe bastığımda havaya uçuyor. Bunun için motorun kablolarının gittiği yeri lehimle sökmem gerek ama havyam olmadığı için sökemiyorum.
1735659612077.png

Bunun için hemen şu havyayı sipariş verdim. Sanırım konuya bir kaç gün sonra devam edeceğiz :(

Motor kömürsüz olduğundan dolayı şarjlıya direkt yapışık duruyor, tetiğe bastığımda havaya uçuyor. Bunun için motorun kablolarının gittiği yeri lehimle sökmem gerek ama havyam olmadığı için sökemiyorum. Eki Görüntüle 2385734
Bunun için hemen şu havyayı sipariş verdim. Sanırım konuya bir kaç gün sonra devam edeceğiz :(
Hayırlısı olsun. Keşke 40 değilde 60-80w sipariş verseydiniz. Aynı havyaya sahibim bir kaç kullanımdan sonra hiç eritmiyor :(

Şuan sipariş ettiğim Marxlow ZD-30B 40 watt modelimi var sizde? İptal edebilirim kötü bir şey yaşadıysanız.
Evet aynı modelin mavi silikonlusu var. İşinizi görür mü görür ama uzun ömürlü değil maalesef. Lehimi zar zor eritmeye başlıyor.

Evet aynı modelin mavi silikonlusu var. İşinizi görür mü görür ama uzun ömürlü değil maalesef. Lehimi zar zor eritmeye başlıyor.
Sanırım iptal edemeyeceğim. Neyse, gelsinde görelim hocam ya. Şu hale bak, bir tane voltaj görebilmek için 460 liralık oldum :D Üstüne başka bir şeyler daha ekledim tabi.

Sanırım iptal edemeyeceğim. Neyse, gelsinde görelim hocam ya. Şu hale bak, bir tane voltaj görebilmek için 460 liralık oldum :D Üstüne başka bir şeyler daha ekledim tabi.
Olsun hocam. Elektrik elektronik işlerinde lehim makinesi olmazsa olmazdır.

Olsun hocam. Elektrik elektronik işlerinde lehim makinesi olmazsa olmazdır.
Siz lehimi zor eritiyor dediniz o yüzden bi streslendim. Lakin zor olsada eritiyor değil mi?

Siz lehimi zor eritiyor dediniz o yüzden bi streslendim. Lakin zor olsada eritiyor değil mi?
Konu matkaptan daha çok lehim makinesi tavsiyesine döndü, kusura bakmayın. Ama yine de teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Konu matkaptan daha çok lehim makinesi tavsiyesine döndü, kusura bakmayın. Ama yine de teşekkür ederim.
Eritir hocam. Kaliteli bir lehim teli kullanın. Genelde kaliteli lehimleri zar zor eritiyor.
Rica ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı