Çözüldü 22 gün ile devamsızlıktan kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar benim 22 gün özürsüz devamsızlığım var. 8.sınıfım. Ben hasta olduğum için 3 gün okula gidememiştim. Sonra dün de hasta oldum yine 2 gün devamsızlık yaptım. Hastalık yüzünden toplamda 5 gün devamsızlık yaptım. Annem okula gitti sildirmek için. Müdür yardımcısı rapor olmadan silemem demiş.

Ama demiş bayramdan sonra sınıf hocasıyla da bir konuşun bir şeyler yaparız demiş. Sizce bu kadar devamsızlık'dan kalınır mı? Daha önce bir konu da kalmazsın dediler ama bizim hoca öyle kafanıza göre gelmemezlik yapamazsınız. 20 gün gelmeyin 1 sene daha bizimlesiniz dedi. Sizce bir sıkıntı olur mu?

Çözüm
Tanılan devamsızlık hakkı özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür. İkisinden birisinin yarım gün aşması durumunda kalırsınız. İzinli 20 gün hakkın var diyenler yanlış bilgi bu arada, öyle bir şey yok. İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece bir sınır olmuyor. Örneğin 27 gün izinli 1 gün özürsüz devamsızlık yaparsan kalmazsın. Şimdiki durumuna baktığımız kadarıyla da 22 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız ŞÖK ile geçmediğiniz sürece.

https://ogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_11/03111224_ooky.pdf
@CHRİS W4LKER yardımcı olabildim mi? Konuya dönüş sağlar mısınız?
Yanlış bilgi
10 özürsüz 20 özürlü olması lazım. Müdür yardımcısına gidin özürlüye çevirin devamsızlıkları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanılan devamsızlık hakkı özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür. İkisinden birisinin yarım gün aşması durumunda kalırsınız. İzinli 20 gün hakkın var diyenler yanlış bilgi bu arada, öyle bir şey yok. İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece bir sınır olmuyor. Örneğin 27 gün izinli 1 gün özürsüz devamsızlık yaparsan kalmazsın. Şimdiki durumuna baktığımız kadarıyla da 22 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız ŞÖK ile geçmediğiniz sürece.

https://ogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_11/03111224_ooky.pdf
@CHRİS W4LKER yardımcı olabildim mi? Konuya dönüş sağlar mısınız?

Son düzenleme:
Çözüm
Evet hocam yardımcı olabildiniz. Şimdi içimi korku kapladı inşallah kalmam.

@CHRİS W4LKER inşallah kalmazsınız. Velinizi okula gönderin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…