Çözüldü 22 gün ile devamsızlıktan kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar benim 22 gün özürsüz devamsızlığım var. 8.sınıfım. Ben hasta olduğum için 3 gün okula gidememiştim. Sonra dün de hasta oldum yine 2 gün devamsızlık yaptım. Hastalık yüzünden toplamda 5 gün devamsızlık yaptım. Annem okula gitti sildirmek için. Müdür yardımcısı rapor olmadan silemem demiş.

Ama demiş bayramdan sonra sınıf hocasıyla da bir konuşun bir şeyler yaparız demiş. Sizce bu kadar devamsızlık'dan kalınır mı? Daha önce bir konu da kalmazsın dediler ama bizim hoca öyle kafanıza göre gelmemezlik yapamazsınız. 20 gün gelmeyin 1 sene daha bizimlesiniz dedi. Sizce bir sıkıntı olur mu?

Çözüm
Tanılan devamsızlık hakkı özürsüz 10 gün, toplam 30 gündür. İkisinden birisinin yarım gün aşması durumunda kalırsınız. İzinli 20 gün hakkın var diyenler yanlış bilgi bu arada, öyle bir şey yok. İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırı aşılmadığı sürece bir sınır olmuyor. Örneğin 27 gün izinli 1 gün özürsüz devamsızlık yaparsan kalmazsın. Şimdiki durumuna baktığımız kadarıyla da 22 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız ŞÖK ile geçmediğiniz sürece.

(5) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam da 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
https://ogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_11/03111224_ooky.pdf
@CHRİS W4LKER yardımcı olabildim mi? Konuya dönüş sağlar mısınız?
@CHRİS W4LKER öyle de ben kalacağınızı sanmıyorum da gene de net konuşmak istemiyorum. Eğer serseri bir öğrenci değilseniz muhtemelen geçireceklerdir.

@CHRİS W4LKER öyle de ben kalacağınızı sanmıyorum da gene de net konuşmak istemiyorum. Eğer serseri bir öğrenci değilseniz muhtemelen geçireceklerdir.
Serseri falan değilim. Pek konuşkan biri de değilim okul da. Hocaların dersin de saygısızlık falan da yapmıyorum. Beni seven hocalar da var. Bir de din hocamız, biz sizinle 1 yıl daha uğraşamayız herkesi geçiririz dedi. İnşallah da öyle olur.
Hocam bu kalmak için devamsızlık sınırı. Peki belge alamamak için kaç gün sınır var?
10 gün herhalde. Belge falan benim umurum da değil sınıfı geçeyim de ne olursa olsun.

@CHRİS W4LKER inşallah istediğiniz gibi olur diyelim. Genel olarak da hocalar da uğraşmak istemiyor, sınıfı geçirip gönderiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı