ahmetihsan66
Decapat
- Katılım
- 27 Nisan 2023
- Mesajlar
- 31
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Arkadaşlar geçmişte yanlış arkadaşlıklar yanlış tercihler yaparak 22 yaşına sap gibi geldim. Bir sürü pişmanlıklarımın ardından kendimi toparlayıp heveslendiğim ama bilgimin olmadığı bilgisayar mühendisliği bölümünü okumayı düşünüyorum. Size sormak istediğim, yaşım bu bölüm için geç sayılır mı? Kazanırsam mezun olma yaşım 27'yi buluyor. Bu zamana kadar hiçbir bilgi edinmeyip bu bölümü okumayı düşünmek boşa kürek çekmek gibi olur mu ve son olarak iyi bir üniversite kazanmak gerekir mi? Çünkü aileme maddi olarak yük bindirebileceğim bir ekonomik özgürlüğüm fazla yok. Aile evinde (Yozgat) okumak zorundayım. Bilgisi fikri düşüncesi olanların yorumlarına ihtiyacım var.
Yaş problem değil kardeşim. Benim yaş 22 bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım. Öğrenmenin yaşı yok hiçbir şey için geç değil. Herkesin imkanları bir değil kimisi çalışmak zorunda oluyor geç giriyor okula. Kimisi başka bir nedenle giremiyor. Geçmiş geçmişte kaldı artık giden gitti onu bırak. Önündeki günleri en verimli şekilde geçirmeye çalışacaksın. 20-21 yaşında ben de geç kaldım diye düşünerek çok dertleniyordum. 1 hafta sonra kendi kendime dedim üzülerek bir şey elde edemem, bir şeyi düzeltemem. Artık bir gram üzülmüyorum yapacak bir şey yok.Arkadaşlar geçmişte yanlış arkadaşlıklar yanlış tercihler yaparak 22 yaşına sap gibi geldim. Bir sürü pişmanlıklarımın ardından kendimi toparlayıp heveslendiğim ama bilgimin olmadığı bilgisayar mühendisliği bölümünü okumayı düşünüyorum. Size sormak istediğim, yaşım bu bölüm için geç sayılır mı? Kazanırsam mezun olma yaşım 27'yi buluyor. Bu zamana kadar hiçbir bilgi edinmeyip bu bölümü okumayı düşünmek boşa kürek çekmek gibi olur mu ve son olarak iyi bir üniversite kazanmak gerekir mi? Çünkü aileme maddi olarak yük bindirebileceğim bir ekonomik özgürlüğüm fazla yok. Aile evinde (Yozgat) okumak zorundayım. Bilgisi fikri düşüncesi olanların yorumlarına ihtiyacım var.
Bilgi birikimi olmasına gerek yok. Üniversitenin amacı zaten sizlere öğretmek. Staj yapmıyorsunuz sonuçta. Az biraz ilginiz varsa gerisi çözülür. Yaş da geç değil, son sınıf yazılım öğrencisiyim. 35 yaşında adamla giriyorum derslere.
İyi üniversitenin tabii ki bir etkisi olur ama şart değil. Bu fakültede okul değil okurken ne yaptığınız çok daha önemli.
Bilgisayarın başında boş oturmaktan bile zevk alan insanım ilgim hevesim var gerçekleşirse eğer kendimi bu süreçte videolarla kurslarla ayrı olarak geliştirmeyi düşünüyorum.
Bir durum analizi yapalım, bir fikir verebilmek isterim okumuş bir abin olarak. Üniversitede geçireceğin süre az değil, minimum 4 seneni geçireceksin. Yaşın dediğin gibi ilerleyecek. Genelde pek iyi bir üniversiteye gitmeyenler okul bitiminde sudan çıkmış balık gibi olur, birkaç sene tecrübe edinmen gerekecek. Bu bölümü çok okuyan var, iyi iş bulmak zor olacak. Bu sektör harbi zorludur, çok rekabetçidir. Ve sonunda büyük bir ihtimalle okuduğuna pişman olursun. Meslek edinmek daha iyi olabilir çok ihtiyaç var mesleki bilgisi olanlara, her zaman iş imkanın olur. İllaki üniversiteye gitmek istersen de 2 yıllık bir üniversiteye git en fazla. Ama beni dinle meslek işini gözden geçir, meslek edindirme sertfika kurs programları vb araştır.
Şimdi bilgisayar bölümünü okumak istediğin için başka bir iş yapsan aklın yine bilgisayarda kalacak.Hocam çok güzel değindiniz aslında biraz korktuğum nokta bu iş imkanı nasıl olur ben kendimi sadece okulda değil evde de kurslarla vs geliştirmeyi düşünüyorum ama buna rağmen okul bittiğinde işsiz kalabilme ihtimalinin olması korkutuyor çünkü işsizlik aile baskısı vs. çevremde de gördüğüm şeyler bunlar. Bir diğer düşüncem kolay iş imkanı olan hemşirelik okumak ama bilgisayar mühendisliği kadar istediğim bir bölüm değil.