22 yaşında sıfır bilgiyle bilgisayar mühendisliği okumak

ahmetihsan66

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçmişte yanlış arkadaşlıklar yanlış tercihler yaparak 22 yaşına sap gibi geldim. Bir sürü pişmanlıklarımın ardından kendimi toparlayıp heveslendiğim ama bilgimin olmadığı bilgisayar mühendisliği bölümünü okumayı düşünüyorum. Size sormak istediğim, yaşım bu bölüm için geç sayılır mı? Kazanırsam mezun olma yaşım 27'yi buluyor. Bu zamana kadar hiçbir bilgi edinmeyip bu bölümü okumayı düşünmek boşa kürek çekmek gibi olur mu ve son olarak iyi bir üniversite kazanmak gerekir mi? Çünkü aileme maddi olarak yük bindirebileceğim bir ekonomik özgürlüğüm fazla yok. Aile evinde (Yozgat) okumak zorundayım. Bilgisi fikri düşüncesi olanların yorumlarına ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar geçmişte yanlış arkadaşlıklar yanlış tercihler yaparak 22 yaşına sap gibi geldim. Bir sürü pişmanlıklarımın ardından kendimi toparlayıp heveslendiğim ama bilgimin olmadığı bilgisayar mühendisliği bölümünü okumayı düşünüyorum. Size sormak istediğim, yaşım bu bölüm için geç sayılır mı? Kazanırsam mezun olma yaşım 27'yi buluyor. Bu zamana kadar hiçbir bilgi edinmeyip bu bölümü okumayı düşünmek boşa kürek çekmek gibi olur mu ve son olarak iyi bir üniversite kazanmak gerekir mi? Çünkü aileme maddi olarak yük bindirebileceğim bir ekonomik özgürlüğüm fazla yok. Aile evinde (Yozgat) okumak zorundayım. Bilgisi fikri düşüncesi olanların yorumlarına ihtiyacım var.

Bilgi birikimi olmasına gerek yok. Üniversitenin amacı zaten sizlere öğretmek. Staj yapmıyorsunuz sonuçta. Az biraz ilginiz varsa gerisi çözülür. Yaş da geç değil, son sınıf yazılım öğrencisiyim. 35 yaşında adamla giriyorum derslere.

İyi üniversitenin tabii ki bir etkisi olur ama şart değil. Bu fakültede okul değil okurken ne yaptığınız çok daha önemli.

Yaş problem değil kardeşim. Benim yaş 22 bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım. Öğrenmenin yaşı yok hiçbir şey için geç değil. Herkesin imkanları bir değil kimisi çalışmak zorunda oluyor geç giriyor okula. Kimisi başka bir nedenle giremiyor. Geçmiş geçmişte kaldı artık giden gitti onu bırak. Önündeki günleri en verimli şekilde geçirmeye çalışacaksın. 20-21 yaşında ben de geç kaldım diye düşünerek çok dertleniyordum. 1 hafta sonra kendi kendime dedim üzülerek bir şey elde edemem, bir şeyi düzeltemem. Artık bir gram üzülmüyorum yapacak bir şey yok.

Öğrenmek için geç değil bir bölüme istediğin yaşta başlarsın. Matematik Calculus temelin varsa ve analitik olarak düşünebiliyorsan iyi yoksa bu sefer bitirmek için uğraşırsın ben 5.5 senede bitirdim bölümümü. Şimdi geçmişe baktığımda diyorum ki üniversiteyi bitirmek için gösterdiğim çabayı yks'de sergileseydim şuan tıp okuyor olurdum. Yani sıfır bilginin ne anlamda olduğunu bağlı bilgisayar konusundaysa hocaların sana anlattığı kadar anlarsın mühendislik zaten kişisel gelişimle alakalıdır bu konuda çekincen olmasın zaten bilgisayarla ilgili dersleri öğreneceksin ama bazı dersleri geçmek içinde matematikten anlaman gerekecek.

Bir durum analizi yapalım, bir fikir verebilmek isterim okumuş bir abin olarak. Üniversitede geçireceğin süre az değil, minimum 4 seneni geçireceksin. Yaşın dediğin gibi ilerleyecek. Genelde pek iyi bir üniversiteye gitmeyenler okul bitiminde sudan çıkmış balık gibi olur, birkaç sene tecrübe edinmen gerekecek. Bu bölümü çok okuyan var, iyi iş bulmak zor olacak. Bu sektör harbi zorludur, çok rekabetçidir. Ve sonunda büyük bir ihtimalle okuduğuna pişman olursun. Meslek edinmek daha iyi olabilir çok ihtiyaç var mesleki bilgisi olanlara, her zaman iş imkanın olur. İlla ki üniversiteye gitmek istersen de 2 yıllık bir üniversiteye git en fazla. Ama beni dinle meslek işini gözden geçir, meslek edindirme sertfika kurs programları vb araştır.

Bilgi birikimi olmasına gerek yok. Üniversitenin amacı zaten sizlere öğretmek. Staj yapmıyorsunuz sonuçta. Az biraz ilginiz varsa gerisi çözülür. Yaş da geç değil, son sınıf yazılım öğrencisiyim. 35 yaşında adamla giriyorum derslere.

İyi üniversitenin tabii ki bir etkisi olur ama şart değil. Bu fakültede okul değil okurken ne yaptığınız çok daha önemli.

Bilgisayarın başında boş oturmaktan bile zevk alan insanım ilgim hevesim var gerçekleşirse eğer kendimi bu süreçte videolarla kurslarla ayrı olarak geliştirmeyi düşünüyorum.

Bilgisayarın başında boş oturmaktan bile zevk alan insanım ilgim hevesim var gerçekleşirse eğer kendimi bu süreçte videolarla kurslarla ayrı olarak geliştirmeyi düşünüyorum.

Ben de ilgim ve hevesim olduğu için bu bölümü seçtim ama ders çalışmaktan adamakıllı kendimi geliştiremedim bile. Fizik 2 ders matematik 8 ders var. Vereceğim diye arka kısmım çıktı desem yalan olmaz. Bölüm kolay değil, hedefiniz burasıya altyapı şart.

Bir durum analizi yapalım, bir fikir verebilmek isterim okumuş bir abin olarak. Üniversitede geçireceğin süre az değil, minimum 4 seneni geçireceksin. Yaşın dediğin gibi ilerleyecek. Genelde pek iyi bir üniversiteye gitmeyenler okul bitiminde sudan çıkmış balık gibi olur, birkaç sene tecrübe edinmen gerekecek. Bu bölümü çok okuyan var, iyi iş bulmak zor olacak. Bu sektör harbi zorludur, çok rekabetçidir. Ve sonunda büyük bir ihtimalle okuduğuna pişman olursun. Meslek edinmek daha iyi olabilir çok ihtiyaç var mesleki bilgisi olanlara, her zaman iş imkanın olur. İllaki üniversiteye gitmek istersen de 2 yıllık bir üniversiteye git en fazla. Ama beni dinle meslek işini gözden geçir, meslek edindirme sertfika kurs programları vb araştır.

Hocam çok güzel değindiniz aslında biraz korktuğum nokta bu iş imkanı nasıl olur ben kendimi sadece okulda değil evde de kurslarla vs geliştirmeyi düşünüyorum ama buna rağmen okul bittiğinde işsiz kalabilme ihtimalinin olması korkutuyor çünkü işsizlik aile baskısı vs. çevremde de gördüğüm şeyler bunlar. Bir diğer düşüncem kolay iş imkanı olan hemşirelik okumak ama bilgisayar mühendisliği kadar istediğim bir bölüm değil.

Hocam çok güzel değindiniz aslında biraz korktuğum nokta bu iş imkanı nasıl olur ben kendimi sadece okulda değil evde de kurslarla vs geliştirmeyi düşünüyorum ama buna rağmen okul bittiğinde işsiz kalabilme ihtimalinin olması korkutuyor çünkü işsizlik aile baskısı vs. çevremde de gördüğüm şeyler bunlar. Bir diğer düşüncem kolay iş imkanı olan hemşirelik okumak ama bilgisayar mühendisliği kadar istediğim bir bölüm değil.
Şimdi bilgisayar bölümünü okumak istediğin için başka bir iş yapsan aklın yine bilgisayarda kalacak. 🙂Kendi adıma, senin durumunda olsam bu bölümü okumazdım. Seçtiğine ileride pişman olur musun, memnun olur musun bilemiyorum. Kişiden kişiye değişir. Hakkında hayırlısı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı