Fikrin yoksa neden yazıyorsun? Boş kalabalık yapmanın anlamı yok.
Mesajların hepsini okudum, burada da çok fazla bilgi kirliliği var, haberin olsun. 3090 Ti beklemenin sonucu hüsran olabilir. Marketten çikolata alır gibi alıp getiremiyorsun maalesef. Hangi yöntemlere güvenerek bunu yapabileceğini düşündün bilmiyorum ama karşılaşacağın iki problem var; ürünü bulabilmen ve gümrükten geçirebilmen.
Kart seçimi konusuna gelirsek. Hangi kartın karlı olduğunu söylemek kartın alış fiyatına göre değişiyor. X bir kartı ben 15'e alırım sen 20ye alırsın, aynı kazarlar ama amorti süreleri değişir. Türkiye'deki ekran kartı satan elektronik mağazaları son zamanlarda fiyat kırdı, topluca almak istediğini söyleyip belki uygun fiyata alabilirsin. Diğer seçenek de sarı sitede Amazon yurt dışından getirip kart satanlardan toplayabilirsin. Aç piyasayı bak, hangi kart kaç kazıyor, kaça alırsam kendisini ne kadar sürede “tahmini” olarak amorti eder diye kendi hesabını kendin yap, hesabın nasıl yapılacağı konusunda yardım olursa forumda sor, mutlaka cevabı alırsın. Yoksa buradaki “ev al” gibi öneri yapan boş beleş tiplerle zamanını harcarsın.