2200 lira bütçeye hangi iPhone önerisi

Kayra Kaya

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1.5 aya kadar telefon alacağım ve bu kesinlikle iPhone olmalı. Ben Android'den artık bıktım iOS'un stabilliği bile almama yeter çünkü yıllar boyu kullanacağım bir telefon olacak. (Belki bir ihtimal Xperia Z5 Compact alabilirim :D) Size soracağım 2200-2300 lira gibi bir bütçeye 1.5 ay sonrası için hangi iPhone telefonu önerirsiniz? Normalde 5S 32 GB alır geçerim ama eskide kalacak herhalde yavaştan. Yine de 2-3 yıl gideri var gibi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
akakce.com'da baktım 2299 TL'ye iPhone 6 16GB satılıyor, oyun indirme pek yapmıyorsan, sırf işin uygulamalar ve internet gezintisi ise 16GB iyi yeter. Fakat her durumda 64GB almakta daha mantıklı olsa da belirli bir fiyat seviye farkı var. Xperia Z5 ailesi güzel de adamlar iki sene de Xperia Z'nin üstüne 4 tane cihaz koydular. Onun yerine şuan yılda tek amiral gemisi cihaz çıkarma düşüncesi olsaydı şimdi Xperia Z3 tanıtıldı diye konuşurduk. Xperia Z bile yine de Android 5.1.1 güncellemesi aldı. Tam bir Sony fanıyım aslında ama Z serisi çok uzamaya başladı nedense. Compact cihazlar güzel iyi hoştur ve Snapdragon 810'a 720P ekran ile gelmesi oyunlarda muazzam FPS alacağının kanıtı. Ama cihazınızın üstüne pek fazla telefon çıkmasını istemiyorsanız Sony almayın :).
Fakat şunu demeliyim, çoğu kişi aslında iPhone 6S ile 6 arasında pek fark yok dese de, yine de Alüminyum 7000 serisi(Note 5'te de var) işlem,2GB Ram, 2GHz 3 çekirdek işlemci, PowerVR GXA 6850 yeni nesil grafik kartı, 12MP arka, 5MP ön kamera, 4K video çekim. Bunlar bana göre hem teknik hem yazılımsal açıdan çok önemli farklar. Yani bir çok kişi pek fark yok dese de gerçekten bu cihaz 5 yıl rahat güncelleme alır. Tabi o zamana da eski diye tabir edilecek.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı