2200G için GTX 1650 mi, 1050 Ti mı?

Son sürücü hariç her şey iyiydi. Hazır olmadan piyasaya sürmüşler sanırım. Çünkü ikimizin de aynı nedenden dolayı çökme yaşamamız şans olamaz. Sürücü konusunda AMD kesinlikle iyileştirme yapıyor. İzlediğim bi' teste göre Nvidia'da sürücüler arası performans farkı neredeyse yokken AMD'de %5-10 arası performans artışı olmuş. Hem iyi hem kötü aslında. İyileştirme yapmaları iyi ancak en başta Nvidia gibi bi' sürücü çıkarsaydılar da kartın tam performansını zamanında görseydik. Mesela RX 580 ilk çıktığında performans açısından 1060'ın kırpılmış modeliyle aynıydı neredeyse. Şimdi 1060'dan daha iyi sonuçlar veriyor. Hatta Vulkan ve AMD destekli oyunlarda 1070'i deviriyor. Eskiden Nvidia'dan daha stabil driverlar yapan şirket şimdi saçma sorunlarla uğraşıyor, düştüğü durum içler acısı.

Stabilite olmadıktan sonra bunların hiçbir önemi yok. Sürücü yüklerken paranoyak ettiler adamı.

Her zaman dediğim gibi AMD’de kartın yarın ne olacağı belli değil. :) Zaten bu nedenle stabilite yok diyoruz.

Koskoca firma nasıl sorunsuz yazılım yapamıyor, gerçekten anlamıyorum.
Artık kendisine çeki düzen vermeli yoksa birkaç yıla Nvdia tekel olacak.

@dogant Son zamanlarda çıkanlar hariç gayet stabil driver yapıyorlardı. Hatta eski testlere bakarsak Nvidia'dan daha stabil driver yapıyorlardı.

Neden sonradan bozdular acaba? Hiçbir fikrim yok.
Evet eskiden driver konusunda AMD daha iyiydi.
Hatta şu an Linux’ta Nvida’dan daha iyi driverları. Sorun Windows’ta.
Umarım düzeltirler de ekran kartı fiyatları rekabetten dolayı düşer bir miktar.
Olumsuz algıyı kırmak için en az bir yıl sorunsuz driver çıkarmaları lazım.
Yazılım ekibinden ayrılanlar falan olmuştu sanırım. Birkaç yıldızını da Intel’e kaptırdı GPU kısmında. Ondan dolayı olabilir.

@dogant Son zamanlarda çıkanlar hariç gayet stabil driver yapıyorlardı. Hatta eski testlere bakarsak Nvidia'dan daha stabil driver yapıyorlardı.

Neden sonradan bozdular acaba? Hiçbir fikrim yok.
Sürücüleri daha iyi zaten, wattman hatası basit bir şey değil, millet ne olduğunu bilmiyor. Senenin başlarında 2019 sürücülerinde bir sorun vardı, bilgisayar ne zaman açılsa wattman ayarları sıfırlandı diye uyarı verip hiçbir şey sıfırlamıyordu, gelen geçen de RX570'im bozuk deyip boş boş konuşuyordu. Daha sonra 1709-1803 arasında Windows'un bildirim hatası vardı, bakılan bildirimleri tekrar tekrar gösteriyordu, yine aynı durum. Bilgisiz insanların sorunları bir nevi. Bahsi geçen wattman sorunu da sadece RX570'lerde yaşanmakta, RX560 kulllanıp sabah akşam wattman hatasına uğrayan yok.

Ayrıca şunu da eklemek isterim, Wattman uyarısını almanız için ekran kartının veya ekran kartının sürücüsünün çökmesine gerek yok, herhangi bir şekilde, elektrik kesintisi, RAM sorunu dahi olsa bilgisayar yeniden başladığında bu uyarıyı gösterecektir. Bir ara bellek kitindeki belleklerin birisi bozuk olan arkadaş alıyordu, bellekleri değiştirince çözüldü.

Uzun lafın kısası bu hata abartıldığı kadar yaygın değil, RX570'e Everest PSU alan millete ne anlatırsın ki? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Astrein Son sürücü hariç katılıyorum. Windows ekranına ulaşamadım kurduktan sonra ve format atmak zorunda kaldım 😒. Wattman bildirimi ayarların sıfırlandığını gösteriyor, süs için çıkmıyor yani o. Ayar dediğimiz de frekans, voltaj gibi ayarlar. Bi' overclock denemesinde veya voltaj düşürmede de aynı bildirimi alabilirsin. Yani bu hata değil de bir nevi sistemsel bi' problem olduğunda kartın stok ayarlarına geri döndüğünü gösteren bildirim. Aynı şekilde farklı bi' sebepten dolayı da bu bildirimi görmek mümkün. Millet tutturmuş Wattman "hatası" var, alınmaz AMD kartı diye.

@Astrein Zaten bahsettiğin şeyler bir kartın stabil olmaması için yeterli. 2 ay önce şöyle idi, 3 ay önce böyle idi gibi savunmalar mantıklı değil.
AMD’nin şu an sürücüleri stabil ise bir sonraki sürücünün de stabil olacağının garantisi yok.
Tolga’nın söylediğine göre yine sorun çıkarmaya başlamış zaten. RX 5700’ün bile hala sorunlarını çözemediler.

20 yıldan fazla süredir AMD ürünlerini kullanıyorum, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.
Mesele Wattman hatası değil zaten. Burada kimse Wattman’dan bahsetmedi.

Son düzenleme:
Recep Baltas'ın dedigi gibi 'wattman hatası yazılımdan çok donanımsal' evet sonuna kadar katılıyorum. Aylarca uğraştım ama sonunda garanti de kabul etti. Ben kurtuldum. Ben yazılımsal olduğuna inanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191015-225929.png
    Screenshot_20191015-225929.png
    78,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de ne olduğu belirsiz yayıncıların videolarına bakarak insanlar bu kartın 1060’dan güçlü olduğunu falan sanıyor.

En güvenilir kaynaklardan birisi olan Techpowerup’ın testlerine göre arada %19 fark var.

Userbenchmark’ta yapılan kullanıcı benchmarklarına göre arada yine %19 fark var.

Saçma sapan Youtube kanallarına inanmak istiyorsunuz biliyorum ama gerçekler farklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı