2200G ile HD6570'i birlikte kullanmak

Makaleler
18
Anakartım: B450M K II.
İşlemci: R3 2200G.

2 monitörüm var, ikisi de 1280'e 1024 ve VGA'lar.
Şimdi araştırdığıma göre zaten tek monitör çalışmaz. Çift monitör ise çalışır vs yazıyor. Bunun hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Ben HD6570'i geri çıkarttığımda Windows sorun çıkarır mı?
İşlem zor mu yoksa BIOS'tan ayarlanınca bitiyor mu?
2200G'nin performansı aynı kalır mı?
Ve ana GPU (oyunlarda) hangisi çalışacaktır?

Öncelikle harici bir GPU taktığınızda 2200G yani Vega8 iptal olacak. Monitörlerinizi 6570 takacaksınız. BIOS ayarlamasına gerek yok sistem otomatik şekilde algılayacaktır.

6570 takıldığı andan itibaren 2200G sadece işlemci olarak çalışacaktır ve performans ile ilgili bir değişim olmayacak.

Öncelikle harici bir GPU taktığınızda 2200G yani Vega8 iptal olacak. Monitörlerinizi 6570 takacaksınız. BIOS ayarlamasına gerek yok sistem otomatik şekilde algılayacaktır.

6570 takıldığı andan itibaren 2200G sadece işlemci olarak çalışacaktır ve performans ile ilgili bir değişim olmayacak.
Bu konuya ithafen konuyu açtım ben. Çalışıcaklarını biliyorum yan yana ama konu o değil, konu ince detaylarla ilgili.

Bu konuya ithafen konuyu açtım ben. Çalışacaklarını biliyorum yan yana ama konu o değil, konu ince detaylarla ilgili.

Dediğinizi düşünüp bende uyguladım zamanında bu konuları inceleyerek bende 2200G kullanıyorum harici GPU ile çift monitöre bağlamaya çalıştım çok uğraştım olmadı. Yeni bir GPU alıp çift monitöre geçtim.

Konuda bahsedildiği gibi sorunlar çıkabiliyor. Deneyin inşallah çalışır.

1691702285513.png

Bunu yaparken neleri değiştirdiğimi keşke yazsaydım.

Evet oldu, mis gibi mi diyemeyeceğim. Yaparken baya uğraştırıyor bir sürü ayarları var. En net hatırladığım 2 3 kez denemiştim sürekli bir şey sorun oldu BIOS'la çözülmüştü.

Sonuç: Zorunlu olmadıkça yapmayın. Zaten SLI gibi bir şey olmuyor tek GPU kullanıyor aynanda oyunlarda. Ama 2 GPU da sonuçta 2 ayrı ekrana görüntü veriyor. Kazandık diyebiliriz 😃

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı