2200G Tabanlı Sistem Toplama

E1Rhan

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
Arkadaşlar
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • Asus Prime B350M-A 3200 Mhz
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8)DDR4 3000 Mhz
  • Phanteks Eclipse P400
Karar verdiğim parçalar bunlar, ekran kartını sonradan alacağım.
Geçici süreliğine eski HDD'mi kullanmayı düşünüyorum.
Sisteme yetecek sertifikalı 250-350 TL arasında PSU lazım önerileri bekliyorum.
Bir de üstteki sistem nasıl sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • Asus Prime B350M-A 3200 Mhz
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8)DDR4 3000 Mhz
  • Phanteks Eclipse P400
Karar verdiğim parçalar bunlar, ekran kartını sonradan alacağım.
Geçici süreliğine eski HDD'mi kullanmayı düşünüyorum.
Sisteme yetecek sertifikalı 250-350 TL arasında PSU lazım önerileri bekliyorum.
Bir de üstteki sistem nasıl sizce?
SilverStone 500W 80+ Aktif PFC Sessiz Güç Kaynağı (SST-ST50F-ES230) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri güzel olmuş.

Malzeme kalitesi, soğutması, Audio Boost teknolojisi. Ekran kartınız da MSI olunca Gaming App uygulaması ve Twin Frozer soğutması. Ayrıca güçlendirilmiş PCI-E slotu.

Arkadaşlar APU sistem toplayacaktım fakat herkes i3 8100 daha fazla performans verdiğini söyledi oyunlarda o yüzden i3 almaya karar verdim.

Sizce sistem nasıl? Kasa Phanteks P400 ekran kartını sonradan almayı düşünüyorum fakat ekran kartı olmadan sistem açılır mı? Oyunlarda kaç FPS verir?
Screenshot_2018-06-03-14-26-10.png

Onboard ekran kartı aracılığı ile kullanabilirsiniz bilgisayarınızı. İçinde Intel'in Graphics 630'unu barındırıyor. YouTube'da birkaç test var. (İşlemcinin i5 8400 olduğunun farkındayım. Grafik kartı aynı olduğundan yakın değerler vereceğine inanıyorum.)

GTA V

İçinde 15 oyun barındıran bir test

APU sistem kullanacaksanız Ryzen 2400G ya da 2200G ile daha iyi sonuç alırsınız. Sakın bu hataya düşmeyin. i3 8100 ile gelen dahili ekran kartıyla yaşayacağınız tek şey hayal kırıklığı olur.

Arkadaşlar sistem toplayacağım. Fakat parça parça alabilirim. Sizce ilk hangi parçaları alayım? Ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Bu arada sistem 3000 civarı olacak. AMD mi, yoksa Intel mi karar veremedim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı