224 XT ve 5600X sistem oyunlarda 80 derece oluyor

Flakel

Kilopat
Arkadaşlar, 224 XT soğutucum var. WİPASTE C2 termal macun var fakat Hunt: Showdown'da 70-75 arası, Elden Ring'de 65-75 arası değerler gibi yüksek sıcaklıklar alıyorum. Warhammer 3'de 80'i bile gördüğü oldu. Acaba termal macunu uygulamada bir hata mı var yoksa herkeste bu değerler aynı mı? Ayrıca mesela oyundayken Alt Tab atıp YouTube'dan video açtığım zaman net 80'e kadar çıkıyor sıcaklık. Merak ettiğim herkeste mi bu durum böyle yoksa termal macunu mu yanlış uyguladım? 5600X 224XT kombinasyonu kullananlar dönüş yaparsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SE 224 XT ile 5600 kullanıyorum. Düşük fan hızı profiliyle gördüğüm en yüksek sıcaklık 68 derece civarı. Arkasına bir fan daha ekledim sadece. Soğutucu içerisinden çıkan termal macun sürülü.

Kasanın hava akışı da etkiliyor sıcaklığı.

Termal macun uygulamada olabilir termal macunun kendisi de olabilir. Ben içinden çıkan macunu kullanıyorum 70 dereceleri hiç görmedim. (12400f+3070ti)

Oda sıcaklığın, kasa modelin, kasayı koyduğun yer gibi etmenler var. Soğutucu ve işlemci ikilisinde sıcaklık bakımından bir sıkıntı yaşamaman gerekiyor çünkü 224-XT, 5600X için yeterli bir kule tipi.

Klasik mx4 al hem uygun hem güzel önceden kullanıyordum ps4'e falan bile kullandım iş görüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı