2250 TL'ye G3258 ve R9 290 Tabanlı Sistem Toplama

R9 280X, R9 285'den daha performanslıdır. GTX 960'da R9 280X ile denk performans verir. @JaroxJamaica
Gtx 770 = R9 280X. Gtx 960, Gtx 770'in 7-12 Fps arkasında kalıyor. R9 285'de Gtx 770 ve R9 280X'e çok ama çok yakın performans veriyor.
Gtx 960 vs Gtx 770/R9 280x
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gtx 960 vs R9 285
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Lütfen yanlış tavsiyede bulunmayınız. R9 280X, R9 285'den 1-2 Fps fazla performans veriyor olabilir ama DX12'ye gelecek %100 destek ile bu skor kesinlikle R9 285'in lehine dönecektir.

Youtube'deki hiç bir videonun kesin bir kanıtı yok dostum ama haklı çıkıyorlar genelde değil mi? :) Tartışma çıksın hocam. Burası bir tartışma formu. İnsanlar bu şekilde doğruyu yanlışı ayırt ediyorlar. Yukarıdaki oyunların bir çoğunda mantle desteği yok. Örneğin Crysis 3 ve Far Cry 4 gibi. Burada R9 285 geçiyor. Hadi youtube testlerine güvenmiyorsunuz. Tamam, buyrun size Tom's HARDWARE'den bir kesit. Üstelik nVidia destekli bir oyun.
Unity
unıty.png

Buda MAİNGEAR'ın Bench testi.

İstediğiniz kadar araştırın hocam. 4 oyunun 3'ünde R9 285 geçiyor.

@silent_attack. Dostum, topladığın sistem bu bütçeye alınacak en berbat sistem. Kusura bakma belki biraz ağır tabir kullandım ama hem "sistem toparlama tarzınız biraz yanlıs gibime geldi" diyip hemde berbat bir sistem toplaman bu işten pek anlamadığını belirtiyor. Arkadaşın 2300 tl bütçesi var ve sen Fx 4300 işlemci koyuyorsun. Ayrıca R7 260X ayarında bir ekran kartı koyuyorsun ki koyduğun bu ekran kartı düşük power'e sahip ve çizim ile uğraşan insanlara önerilir. 700 watt'lık bir power koymuşsun. Be mübarek ne yapacak bu sistem bu kadar power'i? :)

Vallaha berbat diyorsunda şu anda kullanıyorum ki ekran kartı da overclock destekli, sıkıntı yok. İntel çöplüğünün yanında am2 am3 soketli bir anakart tabiki de. AMD işlemci 700 W power supply ne yapılacak diyorsunda sadece o toparladığım sistem. Bunun içinde 3 tane hdd var, sürekli açık olan bi PC' den bahsediyoruz. Sabah akşam upload download yapan bi PC. Az çok sistem kullandıysanız anlarsınız. 600 W power'a 50 tl daha az vereceğime 700 W power alırım daha iyi. Bu arada siz bakmayın o benchmark testlerine yoksa her bütçeye cevap verebilecek ekran kartları var ve bana kalırsa ekran kartında önemli olan bit değeridir yoksa 8 GB ekran kartı 128 bit hiçbir işe yaramaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz kullanıyorsunuz diye o sistem dört dörtlük bir sistem olacak diye bir şey yok dostum. Tamam sisteminize kötü demiyorum ama bu paraya çok daha iyisi alnır. Gtx 750Tİ'ye O.C attığınız zaman R9 270'in performansını alabilecek misiniz? :) Tabiki hayır. Gtx 750Tİ fiyatına R9 270 var. Bu sistem %100 yükte harcasa harcasa en fazla ama en fazla 450 watt harcar. Bir sistem 7/24 açık kalınca power daha fazla güç tüketmez. Sabah akşam bir PC download yapıyorsa o sistem çok fazla güç harcamaz dostum zaten. Ben sana %100 yükte 450 watt harcar diyorum. PC, download ve upload esnasında harcasa harcasa %5-%10 yük harcar. :D Bu 700 watt power'in ne denli gereksiz olduğunu açıklıyor. Ayrıca koyduğunuz Gtx 750Tİ, %100 yükte 65 watt elektirik çekiyor. 1080P bir monitörde 2 gb vram'den fazlasını bende gereksiz buluyorum. Ekran kartında bit değerine bakarak yanılıyorsunuz. Ekran kartında önemli olan 2. rakamdır. 2. rakam ekran kartının gücünü temsil eder. İlk rakam ise nesilini.
Örneğin:
Gtx 980: Bu ekran kartının soldan ikinci rakamı 8. Buda bu ekran kartını en tepe performans vereceğini belirtir. İlk rakamı 9. Buda bu ekra kartının Maxwell, yani şuan nVidia'nın en güncel ekran kartı serisi olduğunu belirtir.
Gtx 770, 2 gb 256 bit >= Gtx 960, 2 gb 128 bit.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı