Siz kullanıyorsunuz diye o sistem dört dörtlük bir sistem olacak diye bir şey yok dostum. Tamam sisteminize kötü demiyorum ama bu paraya çok daha iyisi alnır. Gtx 750Tİ'ye O.C attığınız zaman R9 270'in performansını alabilecek misiniz?
Tabiki hayır. Gtx 750Tİ fiyatına R9 270 var. Bu sistem %100 yükte harcasa harcasa en fazla ama en fazla 450 watt harcar. Bir sistem 7/24 açık kalınca power daha fazla güç tüketmez. Sabah akşam bir PC download yapıyorsa o sistem çok fazla güç harcamaz dostum zaten. Ben sana %100 yükte 450 watt harcar diyorum. PC, download ve upload esnasında harcasa harcasa %5-%10 yük harcar.
Bu 700 watt power'in ne denli gereksiz olduğunu açıklıyor. Ayrıca koyduğunuz Gtx 750Tİ,
%100 yükte 65 watt elektirik çekiyor. 1080P bir monitörde 2 gb vram'den fazlasını bende gereksiz buluyorum. Ekran kartında bit değerine bakarak yanılıyorsunuz. Ekran kartında önemli olan 2. rakamdır. 2. rakam ekran kartının gücünü temsil eder. İlk rakam ise nesilini.
Örneğin:
Gtx 980: Bu ekran kartının soldan ikinci rakamı 8. Buda bu ekran kartını en tepe performans vereceğini belirtir. İlk rakamı 9. Buda bu ekra kartının Maxwell, yani şuan nVidia'nın en güncel ekran kartı serisi olduğunu belirtir.
Gtx 770, 2 gb 256 bit >= Gtx 960, 2 gb 128 bit.