Sistem toplama konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan lütfen emin olmadığınız konular hakkında kesin bir dille konuşmayın. Ayrıca üslubunuza ve yazım hatalarınıza dikkat etmenizi öneririm.
Dostum bizde her bütçeye sistem var, sıkıntı yok. Aklınızın alamayacağı sistemler elimden geçti ve emin olun sizden daha fazla bu işin içindeyim ben. Sadece alınabilecek bir sistemi çıkardım. Burda alıp almamak sizin elinizde yoksa bende biliyorum daha iyi ekran kartları var ki sizin yazdığınız çöplerden daha sağlam ekran kartları da var. Buna benim yazdığım çöpde dahil olmak üzere o yüzden bana üsluptan bahsetmeyin, sadece fiyat belirttim ki İntel çöplüğünden daha iyi bir fiyata ekran kartının orda isteğe bağlı olabileceğini ve monitörün ekstra olarak oraya dahil olduğunu görebilirsiniz. Fiyat otomatikmen 400 TL düşüyor. Hadi power'ı da geçtim yoksa biz de biliyoruz monitorsüz sistem kurmayı. Power, monitor ve gtx 750' yi düşünce ortaya 1000 tl çıkıyor ki o paraya Asus Amd Radeon R9 290X OC 4GB 512Bit GDDR5 çok rahat bulunur piyasada. He bu arada @JaroxJamaica açıklayıcı olamadım herhalde, üst postta ekstradan işlemler yapıyorum, power suply ile tek anakart çalıştırmıyorum. Cafemde 2 PC çalışıyor. Birisi diskless sistem, digeri ana makina yani siz orda bilgisayarlar hakkında konuşurken ben bu ekran kartlarını canlı canlı kullanıyorum o yüzden siz üslubunuza dikkat edin.
Valla hocam ben size daha bir şey demiyorum. Zaten bu kafayla bu forumda fazla barınamazsınız. Yanlışında bu kadar ısrar eden bir adamla benim daha fazla işim olamaz. Bakkal bilgilerinizle size mutluluklar dilerim.
Verdiğiniz tavsiyeler üzerine ;
Harddisk halihazırda vardı (172TL);
SSD'den vazgeçerek (178TL);
Kasayı daha ucuz tercih ettim (264TL-192TL= 72TL);
Toplamda 422 TL boşa çıkartarak tekrar istediğim ekran kartını ekledim Tekrar değerli yorumlarını bekliyorum.
Önerdiğiniz ekran kartıyla toplam değer 2.527 tl oluyor. Açıkcası pekte büyük bir fark değil. Şimdi önerdiğiniz kartı biraz araştırağım.Kasayı öneriniz üzerinde değiştirdim ve 600W'luk ekledim.Güncel hali şu şekilde;
Dostum, biz Everest'i sadece çok düşük bütçeli insanlara öneririz. Sana Everest kasa tavsiye etmem. XIGMATEK ASGARD PRO 600 Watt öneririm. Ama sen "ya bu kasayla beraber Gtx 970 alırım ya da XIGMATEK kasayla beraber R9 290 alırım" dersen kasaya hiç dokunma ve direk bu topladığın sistemi al. Kasa hariç dört dörtlük bir sistem.
Çok teşekkür ederim.Önerdiğiniz kasayı beğendim ve Everest'in yerine ekledim.Şuan toplam değer 2559 TL değerinde ki bu benim için yeterli Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Bu sistemi kısmetse haziran ayına yakın alacağım.Belki şansımız olup dolar düşerse SSD de ekleyebilirim. Sistem son ve en günceli şu şekilde;
Haziranda mı? Kim öle kim kala dostum. Son 2 hafta kala tekrar konu açacaksın sen bak buraya yazıyorum. R9 300'ler gelecek. Belki Amd yeni atak başlatacak ya da Broadwell'ler ilgini çekecek felan. Emin ol haziranda bu sistemi almayacaksın.
Evet, oda bir ihtimal ama Amd pazar payını elinde tutmak için genelde eski nesilin fiyatını düşürüyor ve yeni nesilin fiyatını eski nesilin ilk fiyatına endeksliyor. Büyük ihtimal bu bütçeye yeni nesil donanımlarlara beraber güzel bir sistem satın alırsınız.