22500₺ giriş seviye fotoğraf makinesi önerisi

Musa B.

Kilopat
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
1.633
Makaleler
4
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, hobi olarak fotoğraf çekmekteyim ve bunu yaparken mevcut telefonum olan S20FE´yi kullanmaktayım. Fotoğraf makinesi almaya karar verdim ve esneyebildiğim en üst bütçe 22500₺. Canon 250D´yi buldum bir arkadaşımın önerisiyle ve Sosyal´de araştırma yaparken diğer karşılaştırmalarla kafam biraz karıştı ama bunlar 1-2 yıllık konular olduğundan güncel olarak farklı öneri alabileceğimi düşündüm. Aynasız cihazlar ilgimi çekse de bütçemi aştıkları için onlara yönelemedim Fujifilm XT10 ve XS30 modelleri gözüme çarpsa da dediğim gibi bütçemin üzerindeler. Ekstra lens almam gerektiğinin farkındayım genel olarak çekim yaptığım şeyler manzara, hayvan, böcek ve çiçek fotoğrafları. Sosyal´de bununla ilgili fotoğraf serim vardı eğer lens için fikir verebilirse diye buradan ulaşabilirsiniz.
Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.
 
Gövde içi görüntü sabitleme ve daha birçok güncel teknoloji barındırdığı için ikinci elde bir Fujifilm X-S10 alabilirsin bence. 18-55 kit lensi rakiplerinin aksine baya kaliteli. Lens ile birlikte bütçeni biraz aşıyor ise başlangıç olarak 15-45 lens ile birlikte de tercih edilebilir.
 
@midgardian açıkçası kameralardan fazla anlamadığım için (bu zamana kadar sadece telefon kamerası kullandım) alacağım cihazda herhangi bir problem var mı anlayamayacağımdan ötürü ikinci eli pek tercih etmeyi düşünmüyorum.

@midgardian hocam işte dediğim gibi 22500₺ maksimumun maksimumu bütçe... Onu belirleyen şey de zaten 250D oldu hani. 23000-23500´e belki zorlayabilirim belki borçla falan da bahsettiğiniz cihazın kitli hali 31500₺´den başlıyor maalesef...
 
Son düzenleme:
@midgardian maalesef hocam, bir arkadaşım var bu kamerayı öneren de o da ne yazık ki farklı ve uzak bir ilde bulunduğundan ötürü yardımcı olamıyor. Sıfır almak daha garanti deyip bunu atmıştı.
 
Fujifilm Shop bulunan bir ilde yaşıyorsan, ikinci elde onlar da yardımcı olur aslında. Almayı düşündüğün cihaz ile gidip tamir görüp görmediğini, bir sorunu olup olmadığını öğrenebilirsin. Önerdiğim cihazın ikinci eli de garanti kapsamında olacaktır, firma 3 sene garanti sunuyor.
 
@midgardian İzmir´de bulunuyorum aslında, bahsettiğiniz modelin ikinci ellerine baktığımda Torbalı´da temiz bir ikinci el gördüm lakin 19500₺ idi lenssiz... Lens fiyatlarına baktığımda da bütçemi epey aştığını gördüm ne yazık ki.
 
İkinci el demek, pazarlık demek. :)

Giriş seviye makinenin yanında giriş seviyesi bir lens de almış olacaksın aynı anda. F4'den başlayan bir lens ile gövde içi sabitleme de olmadığı için enstantanede 125 altına inmek istemeyeceksin, böylece ISO'ya yüklenmen gerekecek. O da fotoğrafçılıkta pek istenen bir şey değil. Hep gün ışığı veya yeterli ışıkta çekim yapacağım dersen orası ayrı. X-S10'u özellikle söyleme nedenim biraz da o. Gövde içi sabitleme sayesinde enstantane 30-40 seviyelerinde bile net fotoğraflar çekmen mümkün.
 
Son düzenleme:
@midgardian hocam bahsettiğiniz konularda doğru diyorsunuz lakin cihazın 2. eli 19500₺ idi. Pazarlıkla 18000´e indirsem bile lensleri 5000´den fazlaydı baktığım kadarıyla. Mediamarkt´ta 250D´nin bahsettiğim hali 17500´e satılıyor şu an garip biçimde eğer yarına indirim bitmez ise almayı düşünüyorum ekstra kalan parayla da Canon´un bir lensini almak şu an daha mantıklı geliyor açıkçası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı