23 yaşında üniversiteye gidilmeli mi?

dalagalarınsesi

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba liseyi bırakıp aciktan bitirdim küçük yaşta birçok işlerde çalıştım bazen asgari ücret bazen daha da altında maaşlar aldım paramı vermeyen yerler oldu kötü tecrübeler edindim. Hep okulu bıraktığım için kendi kendime kızdım akıl başa geç geliyor keşke öyle işlerde zamanımı ve mentalimi harcamak yerine bir üniversiteye kaydolup yoluma o şekilde devam etseydim. 23 yaşındayım hayatımdan hiçbir şey anlamadım. Yaşıtlarım üniyi bitiriyor kimi işinde kademe atlıyor benimle beraber liseyi birakan arkadaslarim su an benden daha iyi konumdalar. Kendime baktığımda ise hep ayni yerde sıkışıp kalmış biri görüyorum. Bu böyle nereye kadar gidecek. Tek umudum üniversite kaldı. Çevremdekiler lise mezunu olduğumu öğrenince acıyor gibi bakıyor surekli niye okumadin e okumuyosun da ne yapıyorsun gibi sorular soruyorlar. Çok etkileniyorum. Doğru düzgün muamele görmüyorum ailem bile yabanci davranıyor cahilmisim gibi muamele ediyorlar. İki ablam da üniversite okuyup bitirdi bana gelince ne ünisi boş ver yasin geç oldu gibi şeyler söylüyor insan biraz destek olur. Bu şekilde hep aynı yere çıkmaktan yoruldum. Boyle amacsizca yasamak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Eger okursam iki senelik düşünüyorum ne bölümü önerirsiniz biraz para biirktirip oyle baslamak istiyorum sanirim 25 26 yi bulur. üniversite bana zaman kaybettirir mi okumasam daha mı iyi yoksa yine her gün nefret ederek gittiğim is yerine devam mı etmeliyim?

Son düzenleme:
gidilir. Neden giidilmesin ki? 23 daha genç bir yaş. Mesela ben de 23 um ilk unıversıtem bttı ıkıncıye baslıyacagım yuksek lısansta doktora da ne okuyabılırsem dusunuyorum. Eger iş bulması zor veya kotü bir unıversıteyse orasına bırsey dıyemem. ama ıyı bır bolum ve unıversıteden mezun olup iş bulma konusunda zorluk yaşamazsın. herkes aynı olmak zorunda da degıl.

İlk önce okumanın yaşı olmadığını öğrenmek gerekiyor. Tıp fakiltesinde 27 yaşında arkadaşlarım var ve 2. sınıflar. Kimse 23-24 yaşında üniversiteye geldin diyip garip düşünceler içerisinde olmazlar. Eğer liseden meslek öğrenebileceğin işlere yönelseydin şu anki hayatında bu tarz el işi işler daha mantıklı fakat sanırım sen garsonluk gibi işlerin üstüne durmuşsun. Bence üniversiteye gitmelisin.

kesinlikle katılıyorum. Asgari ucret veya bır tık ustu maas aldıgın yerlerde calısacagına oku ve sansını dene. olmazsa gıder yıne aynı ısı yaparsın ama onun efırsta cıkarsa dıplomanı ve tecrubenı kullanırsın. En kotu kpss lisansa gir memurıyet dene yani. okumaktan zarar gelmez

Eğer bir hedefin varsa ve bu hedef üniversitenin önünden geçiyorsa hiçbir zaman geç değildir. 24 yaşında üniye başlamıştım.

"Hayat, her yaşta yeni bir başlangıçtır." ve eğitimin yaşı yoktur olumsuz yorumlara kafa asma yeter ki başla.

Tabiikide gidebilirsin.

Evet maalesef daha çok ayak altı işlerde çalıştım Yani bu bende alışkanlık mu oldu bilmiyorum hiç başka işlerde kendimi geliştirmek istemedim. İleride bulurum sık dişini diye diye çıkmaz sokağa varıyorum. Bu mental ile daha fazla iş hayatına devam edebileceğimi zannetmiyorum üniversite olmazsa kurslara gideceğim

27 28 hatta 30un üzerinde sınıf arkadaşlarım var ancak mesele şu ki okuyacağın üniversitenin sana bir iş bulabilme durumunun olması gerekiyor. Bugün edebiyat fakülteleri, iktisat fakülteleri vs. ağzına kadar dolu ama sonunda %95 hiçbir şey olmayacak bunların. Nitelikli bir yerse neden olmasın. Değilse de gerek yok derim ama insanın ömründe bir kere bile olsa üniversite ortamını görmesi gerekiyor. Çok şey katıyor.

Benim sınıfımda 40 yaşlarında insanlar vardı. Hiçbir şey için geç değil. Sana birkaç tane tavsiye vereyim:

1- Özel güvenlik sertifikası alıp Lise KPSS’ye girip en az 70 puan almak. Alırsan bulunduğun şehirdeki kurumlara güvenlik görevlisi olarak atanabilirsin en az 40bin maaşları var şuanda. Temizlik görevlisi olarak üniversiteye atanabilirsin veya diğer kurumlara. Temizlik görevlileri şuan doçentten fazla maaş alıyorlar.
2- Önlisans en kolay atanabileceğin bölüm Yaşlı Bakımı. 70 puanla hastanelere atanıyorlar.
3- Lisans okuyup açıköğretimden de okuyabilirsin özellikle İİBF bölümleri (işletme maliye vs) devlete çok kolay atanıyorlar. Örneğin gümrük muhafaza memuru kpss 70 puanla atanıyor ve 60bin maaş alıyorlar şuan.
4- Kura ile işçi alımlarını takip et hangi şartları aradıklarını bul o belgeleri temin etmeye çalış. Örneğin MEB hijyen belgesi alırsan tarım işçisi olarak (45bin maaş alıyorlar) bulundugun şehirdeki veteriner kontrol enstitüsü vs. Girebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…