23 yaşında üniversiteye gidilmeli mi?

Evet maalesef daha çok ayak altı işlerde çalıştım:( Yani bu bende alışkanlık mu oldu bilmiyorum hiç başka işlerde kendimi geliştirmek istemedim. İleride bulurum sık dişini diye diye çıkmaz sokağa varıyorum. Bu mental ile daha fazla iş hayatına devam edebileceğimi zannetmiyorum üniversite olmazsa kurslara gideceğim
okuyamazsan bile gerçekten bir meslek edin. Bir makine olur veya hamur işinde usta falan kurslarına git. aşçilık belgesi vs vs. Bir belge ile kendini belli et. Yoksa hep asgari ucrete tabi olursun. Elinde bir bilgin oldugu bırsey olsun. Ama oku bence.

Benim sınıfımda 40 yaşlarında insanlar vardı. Hiçbir şey için geç değil. Sana birkaç tane tavsiye vereyim:

1- Özel güvenlik sertifikası alıp Lise KPSS’ye girip en az 70 puan almak. Alırsan bulunduğun şehirdeki kurumlara güvenlik görevlisi olarak atanabilirsin en az 40bin maaşları var şuanda. Temizlik görevlisi olarak üniversiteye atanabilirsin veya diğer kurumlara. Temizlik görevlileri şuan doçentten fazla maaş alıyorlar.
2- Önlisans en kolay atanabileceğin bölüm Yaşlı Bakımı. 70 puanla hastanelere atanıyorlar.
3- Lisans okuyup açıköğretimden de okuyabilirsin özellikle İİBF bölümleri (işletme maliye vs) devlete çok kolay atanıyorlar. Örneğin gümrük muhafaza memuru kpss 70 puanla atanıyor ve 60bin maaş alıyorlar şuan.
4- Kura ile işçi alımlarını takip et hangi şartları aradıklarını bul o belgeleri temin etmeye çalış. Örneğin MEB hijyen belgesi alırsan tarım işçisi olarak (45bin maaş alıyorlar) bulundugun şehirdeki veteriner kontrol enstitüsü vs. Girebilirsin
Devlette çalışmaya başladıktan sonra istediğin lisans bölümünü okuyup sonra kurumun açacağı ünvan değişikliği görevde yükselme sınavlarına girersin. Şef olursun müdür olursun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı