2300 TL Sistem Toplama

megas753

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Oyun bilgisayarı toplayacağım, oynadığım oyunlar CSGO, PUBG, LOL son ayarda oynamak istiyorum. İleride çıkabilecek oyunları açsın istiyorum bir kere toplayayım daha toplamayayım. Ryzen falan kafamı karıştırdığı için aklıma buraya yazmak geldi. Önerilerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2400 oldu ama bütçeyi yükseltebilirim dersen tavsiyem budur. Güç kaynağından kısılarak fiyat aşağıya çekilebilir. Alternatif, teknobiyotik.com.

upload_2017-9-22_3-4-34.png

Hocam iyi de Ryzen ile Intel arasinda kaldim. Test videolarinda da hep Intel onde oluyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada anakart 3666 MHz, RAM'i de 2666 MHz'e toplamistim.

Merhaba, 2400 oldu ama bütçeyi yükseltebilirim dersen tavsiyem budur. Güç kaynağından kısılarak fiyat aşağıya çekilebilir. Alternatif, teknobiyotik.com.

Eki Görüntüle 260403
Ürünleri farklı yerlerden satın alarak daha da ucuza alabilir arkadaş. Güzel sistem SSD tavsiyemdir. HDD'yi çıkarıp 240 GB SSD takılabilir. Oynadığı oyunları + sistemi + ıvır zıvır 240 GB etmez zaten.

Hocam iyi de Ryzen ile Intel arasinda kaldim. Test videolarinda da hep Intel onde oluyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada anakart 3666 MHz, RAM'i de 2666 MHz'e toplamistim.

Geleceğe yönelik oyunları da oynarım derseniz Ryzen tercih edin. Eski oyunlar için Intel önde gibi. Ryzen az kullanım ile Intel kadar performans sağlıyor. Güncellemeler Ryzen daha iyi olacaktır.

Ürünleri farklı yerlerden satın alarak daha da ucuza alabilir arkadaş. Güzel sistem SSD tavsiyemdir. HDD'yi çıkarıp 240 GB SSD takılabilir. Oynadığı oyunları + sistemi + ıvır zıvır 240 GB etmez zaten.

Geleceğe yönelik oyunları da oynarım derseniz Ryzen tercih edin. Eski oyunlar için Intel önde gibi. Ryzen az kullanım ile Intel kadar performans sağlıyor. Güncellemeler Ryzen daha iyi olacaktır.

Cevabınız için teşekkür ederim. Farklı yerlerden alınırsa elbette fiyattan kısılabilir ama arkadaş sistem toplamayı, montaj yapmayı biliyor mu önemli soru bu? Ayrıca tavsiye ettiğim harddiskin fiyatı 220 lirayken en ucuz 256 GB SSD 365 liradan başlıyor. Arada 145 lira gibi bir fark var bu sebeple bütçe aşılmadan dediklerinizin yapılması zor. En azından bir siteden toplanacaksa. Saygılar.

Biri bana Ryzen 5 1600 + RX 560 onerdi. İslemciye onem vermesi iyi mi? Alinir mi sizce?

RX 560 için i3 7100 ve R3 1200 gibi işlemciler fazlasıyla yeterli gelecekken, GTX 1060'a kadar bile rahatça besleyecekken Ryzen 5 1600'e 900 lira vermek çok gereksiz bir masraf olur. O işlemciye alacağınız parayla SSD alabilirsiniz. Ya da daha güçlü ekran kartı alabilirsiniz.

Ben ekran kartını GTX 1050 Ti olarak belirledim ama işlemci ve monitörü kafaya taktım. Bir arkadaş 144 Hz al dedi ama bütçemin yarısını kapsıyor onu. 2. plana çektim sıra da işlemci var. Bana Ryzen al dediler ama G4600 ondan daha iyi gibi gözüküyor. Bana 1-2 sene G4600 kullanırsın sonra değiştirirsin dediler. Ryzen, 5 sene götürür diyorlar. Sizce ne seçmeliyim oyun oynamak için?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı