Cevabınız için teşekkür ederim. Anakartı 3000 MHz ile değiştireyim. Kasayı da 6 adet fanı olduğu için seçmiştim ama Aero800'ü araştırayım.Sorun yok gibi ama önerim şöyle:
RAM ve anakart 3000 MHz alın.
SSD olarak ta 860 EVO alınması daha iyi olur.
Kasa olarak Aero800 düşünebilirsin.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. 16 GB Ram ile bütçemi biraz aştı. 2x4 GB Ram ile bu sistemi alabilirim.Aynı parçaları daha ucuz satan siteler var.
Power Boost markası, kalitesiz bir markadır. Ürünlerini tavsiye etmiyorum.
SanDisk'in SSD'leri yerine Adata, Samsung, Toshiba gibi markaların SSD'lerini almalısın. IOPS değerleri dediğim markalara göre çok daha az.
Anakartının ve işlemcinin uyumlu olarak çalışması için anakartının BIOS güncellemesini yapman lazım. BIOS güncellemesi yapman için de 1. Nesil işlemcinin olması lazım.
Ryzen sistemlerde, hele ki APU sistemlerde tek slotlu RAM almak yanlış. Ama bir taraftan da anakartının iki slotlu olduğunu var sayarsak daha mantıklı bir seçim.
Alttaki sistemi almanı öneririm;
HDD yerine SSD düşünüyorsan, alttaki SSD'yi eklemelisin;
- AMD RYZEN 3 2200G Quad-Core 3.5 GHz (3.7 GHz Turbo) Socket AM4 65W YD2200C5FBBOX Desktop Processor - Newegg.com
- G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000 (PC4 24000) Memory Kit Model F4-3000C15D-16GVKB - Newegg.com
- GIGABYTE B450M DS3H AM4 AMD B450 SATA 6Gb/s USB 3.1 HDMI Micro ATX AMD Motherboard - Newegg.com
- Seagate BarraCuda ST1000DM010 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Hard Drive Bare Drive - Newegg.com
- FSP CMT110A USB3.0 1x12CM FAN PENCERELI SIYAH ATX KASA + FSP 500W 80+ SILVER PSU Kasa FSP
Toplam 2500TL.
16GB RAM eklediğim için bütçeni birazcık aştı.
Bu arada siteden endişelenmenize de hiç gerek yok. Eskiden bu site Türkiye'ye ürün getirirken uyanıklık yapıp ekstra gümrük parası diye para istiyordu. Şimdi o sorunu kaldırmışlar. KDV vergisinden başka hiçbir vergi ödemiyorsun. Gümrükte takılma gibi bir şansı da asla yok. Yani güvenilir bir sitedir. Hiçbir sorun çıkmaz. 4 ile 5 gün arasında ürünleri geliyor.
Peki bu sisteme ileride yükseltme yapılır mı? Örneğin Rx580/590 ve daha sonra Ryzen 3000 serisi bir işlemci düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.