Öncelikle merhaba
2300 civarında bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum son 2 gündür yaptığım araştırmalar ve bazı öneriler sonucu şimdilik kafamda oluşan parçalar şunlar:
İşlemci:
INTEL Core i5-6500 up to 3.60 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
Ekran kartını sırf ısınma olayı yüzünden nvidia düşünüyorum şimdiye kadar hep amd kullandım ve hep ısınma sorunu çektim antalyadayım bu arada
Neyse bu:
MSI GTX 960 Gaming 4G Geforce GTX 960 4GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı
Kasa ikisinden biri:
Aerocool Cruisestar Advance 2xUSB 3.0 2xUSB 2.0 ATX Siyah Fiyatı
Dark Dragon Pencereli, 3 Fanlı, USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası
Psu ikisinden biri:
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
NAGAS AO500 500W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynagı
DDR 4 ramlerin CL siyle ilgili bir çok yorum gördüm internette.CL si yüksek olan ramler yavaş oluyormuş o konuda kafama kurt düştü aydınlatabilirmisiniz o konuyu
? Seçtiklerim bunlardı CL farkı var ikisinin arasında :
KİNGSTON 8 GB HYPERX DDR4 2133MHZ HX421C14FB2/8
Kingston HyperX Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C13SB/8 Fiyatı
Anakartta bunun gibi :
Msi B150m Bazooka Ddr4 Dvi Hdmi Glan Sata Exp. Sata3 Lga1151 - n11.com gaming tarzı olanların bir numarası varmı yoksa normal olanlaramı yönelmeli ?
Yukarda verdiğim örneklerin bazıları bulabildiğim en uygun fiyatlardı (ekran kartı,işlemci, anakart,14 CL'lik RAM, PSU). Ekran kartı ve işlemcinin linki olduğu eksen bilgisayardaki ürünlerde herhangi bir garanti süresi göremedim. Ayriyetten eksende işlemcinin 3 yıl intel garantili yazanını ve daha pahalısını gördüm.Daha önce ekseni öneren görmüştüm bu yukarda attığım eksen linklerindeki ekran kartı ve işlemcinin garantisi var mı bileniniz var mı ? Açıkçası işlemcinin yakın sürümlerine ve benzer fiyattakilerine oranla ne kadar iyi olduğunu pek bilmiyorum onu fazla araştıracak vaktim olmadı , birde GTX 960 yerine indirimli daha yeni,iyi bir ekran kartı düşünebilirim güzel bir indirim bulabilirsem. Onun dışında sistem önerilerinizi ve benim 2 günlük araştırmamın aksine sizin bildiğiniz daha ucuz & fırsat ürünü dedikleri gibi ürünlerin tavsiyelerini de bekliyorum. Unutmadan tek çekim almayı düşündüğümü de belirteyim belki bildiğiniz kampanya vardır
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.