2300 TL Sistem

okan333

Hectopat
Öncelikle merhaba
2300 civarında bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum son 2 gündür yaptığım araştırmalar ve bazı öneriler sonucu şimdilik kafamda oluşan parçalar şunlar:

İşlemci: INTEL Core i5-6500 up to 3.60 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)

Ekran kartını sırf ısınma olayı yüzünden nvidia düşünüyorum şimdiye kadar hep amd kullandım ve hep ısınma sorunu çektim antalyadayım bu arada :D Neyse bu: MSI GTX 960 Gaming 4G Geforce GTX 960 4GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı

Kasa ikisinden biri:Aerocool Cruisestar Advance 2xUSB 3.0 2xUSB 2.0 ATX Siyah Fiyatı
Dark Dragon Pencereli, 3 Fanlı, USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası

Psu ikisinden biri:High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
NAGAS AO500 500W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynagı

DDR 4 ramlerin CL siyle ilgili bir çok yorum gördüm internette.CL si yüksek olan ramler yavaş oluyormuş o konuda kafama kurt düştü aydınlatabilirmisiniz o konuyu :D ? Seçtiklerim bunlardı CL farkı var ikisinin arasında :
KİNGSTON 8 GB HYPERX DDR4 2133MHZ HX421C14FB2/8
Kingston HyperX Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C13SB/8 Fiyatı

Anakartta bunun gibi : Msi B150m Bazooka Ddr4 Dvi Hdmi Glan Sata Exp. Sata3 Lga1151 - n11.com gaming tarzı olanların bir numarası varmı yoksa normal olanlaramı yönelmeli ?

Yukarda verdiğim örneklerin bazıları bulabildiğim en uygun fiyatlardı (ekran kartı,işlemci, anakart,14 CL'lik RAM, PSU). Ekran kartı ve işlemcinin linki olduğu eksen bilgisayardaki ürünlerde herhangi bir garanti süresi göremedim. Ayriyetten eksende işlemcinin 3 yıl intel garantili yazanını ve daha pahalısını gördüm.Daha önce ekseni öneren görmüştüm bu yukarda attığım eksen linklerindeki ekran kartı ve işlemcinin garantisi var mı bileniniz var mı ? Açıkçası işlemcinin yakın sürümlerine ve benzer fiyattakilerine oranla ne kadar iyi olduğunu pek bilmiyorum onu fazla araştıracak vaktim olmadı , birde GTX 960 yerine indirimli daha yeni,iyi bir ekran kartı düşünebilirim güzel bir indirim bulabilirsem. Onun dışında sistem önerilerinizi ve benim 2 günlük araştırmamın aksine sizin bildiğiniz daha ucuz & fırsat ürünü dedikleri gibi ürünlerin tavsiyelerini de bekliyorum. Unutmadan tek çekim almayı düşündüğümü de belirteyim belki bildiğiniz kampanya vardır :D Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba
2300 civarında bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum son 2 gündür yaptığım araştırmalar ve bazı öneriler sonucu şimdilik kafamda oluşan parçalar şunlar:

İşlemci: INTEL Core i5-6500 up to 3.60 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)

Ekran kartını sırf ısınma olayı yüzünden nvidia düşünüyorum şimdiye kadar hep amd kullandım ve hep ısınma sorunu çektim antalyadayım bu arada :D Neyse bu: MSI GTX 960 Gaming 4G Geforce GTX 960 4GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı

Kasa ikisinden biri:Aerocool Cruisestar Advance 2xUSB 3.0 2xUSB 2.0 ATX Siyah Fiyatı
Dark Dragon Pencereli, 3 Fanlı, USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası

Psu ikisinden biri:High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
NAGAS AO500 500W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynagı

DDR 4 ramlerin CL siyle ilgili bir çok yorum gördüm internette.CL si yüksek olan ramler yavaş oluyormuş o konuda kafama kurt düştü aydınlatabilirmisiniz o konuyu :D ? Seçtiklerim bunlardı CL farkı var ikisinin arasında :
KİNGSTON 8 GB HYPERX DDR4 2133MHZ HX421C14FB2/8
Kingston HyperX Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C13SB/8 Fiyatı

Anakartta bunun gibi : Msi B150m Bazooka Ddr4 Dvi Hdmi Glan Sata Exp. Sata3 Lga1151 - n11.com gaming tarzı olanların bir numarası varmı yoksa normal olanlaramı yönelmeli ?

Yukarda verdiğim örneklerin bazıları bulabildiğim en uygun fiyatlardı (ekran kartı,işlemci, anakart,14 CL'lik RAM, PSU). Ekran kartı ve işlemcinin linki olduğu eksen bilgisayardaki ürünlerde herhangi bir garanti süresi göremedim. Ayriyetten eksende işlemcinin 3 yıl intel garantili yazanını ve daha pahalısını gördüm.Daha önce ekseni öneren görmüştüm bu yukarda attığım eksen linklerindeki ekran kartı ve işlemcinin garantisi var mı bileniniz var mı ? Açıkçası işlemcinin yakın sürümlerine ve benzer fiyattakilerine oranla ne kadar iyi olduğunu pek bilmiyorum onu fazla araştıracak vaktim olmadı , birde GTX 960 yerine indirimli daha yeni,iyi bir ekran kartı düşünebilirim güzel bir indirim bulabilirsem. Onun dışında sistem önerilerinizi ve benim 2 günlük araştırmamın aksine sizin bildiğiniz daha ucuz & fırsat ürünü dedikleri gibi ürünlerin tavsiyelerini de bekliyorum. Unutmadan tek çekim almayı düşündüğümü de belirteyim belki bildiğiniz kampanya vardır :D Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bence kasa şu olsa daha iyi olur: Deep Cool Tesseract BF 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1x120mm Fanlı Fiyatı
Psu ikiside çok güzel.
CL gecikme değeridir. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Savage olanı seçin.
Anakart' ın performansa bir etkisi yok. Ben olsam h110m pro- vd alırım.
Garantisi vardır elbette.

2300.png

Ben 2300e i5 6500, R7 370 2G, GSKILL RAM 8GB 2400MHZ,1TB HDD, VERSA II 500W Kasa ve H110M Pro-Vd almıştım. Yaklaşık 6 ay önce aldım sistemi Vatan Computer'den. Böyle konuları görünce kaziklanmis gibi hissediyorum kendimi. Neden bu kadar pahaliya aldim ki ben ? :cry::cry:

Ciddi ciddi kaziklandim ya. DDR4 sistemler yeni toplanıyordu ve Vatan'dan aldigimdan böyle oldu galiba. Malesef cok üzüldüm kendi adima.

Cok pahaliya toplamisim. Neresi iyi bunun ? Bildigim ka-zik-lan-dim. Sen kazandığın paranın böyle gitmesine uzulmez misin? Neyse konudaki sistem iyi sistem. Bir benim sisteme birde sizin sisteme bakin. Gayet alinabilir bir sistem. Güle güle kullanmalar.

Bütçeyi biraz aşıyor ama sağlam oldu. Anakartı Bazooka da alabilirsiniz. Ya da bu kadar zorlayamıyorsanız H110M Pro Vd'de olabilir.

Dosya Ekleri

• 2500 TL.JPG
    2500 TL.JPG
    106,3 KB · Görüntüleme: 148
MSI B150M Gamin Pro, B150, LGA1151, DDR4, Anakart (Interceptor Ds B1 Mouse Hediyeli)
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart

Bu iki ürün neredeyse aynı fiyata sahip.İkisinin arasında benim gördüğüm ram slotu + usb girişi farkı var hangisi iyidir ?İyi sayılabilecek bir mouse ile geliyor baştaki ama performans açısından hangisi daha iyidir?Eski sistemin iş görmez durumda ve yaklaşık 4-5 gündür bilgisayarsızım.Yukarda yazdığım bazı soruların cevabını bile alamadım,özellikle eksen bilgisayar konusundaki linklerin.Bu yüzden biraz parça önerisi,site tavsiyesi,indirimli ürün,fırsat ürünü gibi bana yardımı dokunacak mesajlar atabilirseniz iyi olur.Bunların dışında 280 ekran kartını ısınmadan dolayı düşünmüyorum.Daha üst modellerinde ısınma durumu nedir bilmiyorum ama 280 960`a oranla epey ısınıyor bir çok test&videoda gördüm bunu. SAPPHIRE NITRO 11250-01-20G R9380X 4GB DDR5 256Bit - BizdeHesapli.Com. En son bunu buldum.Gtx 960 çok az daha pahalı.Bizdehesapli.com sitesinide duymadım bu siteyi bilen duyan varmı ? Onun dışında bu kart galiba oc edition bazı yerlerde yazmıyor isminde ama bazılarındada yazıyor google ile arattığımda.Bu kart ve site için ne söyleyebilirsiniz?Sapphire pek güven vermiyor belki ama nitro ile birlikte iyi iş çıkardığını söyleyenleride duydum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı